Automoto
SPORTOVI
Automoto
završio mu utrku

Kontroverzni milijarderov sin opet upleten u nesreću u prvom krugu: Drugi vozač završio u zidu

Nikita Mazepin bio je upleten u nesreću već u prvom krugu Imole.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utrka Formule 1 u kišnoj Imoli donijela je nesreću već u prvom krugu, a upleten je opet bio kontroverzni Haasov pilot Nikita Mazepin.

Ruski vozač, sin bogatog oca koji mu je omogućio nastup u Formuli 1, imao je kontakt s bolidom Nicholasa Latifija - vozača slične pozadine -  koji je završio u zidu i okončao utrku.

Doduše, bilo bi nepravedno svaliti krivnju na Mazepina budući da mu je Latifi ušao u putanju. Latifi se neoprezno vratio na stazu nakon izlijetanja. Mazepin je preko radio-veze svom timu rekao da ga je Latifi, koji ga vjerojatno nije vidio u svom desnom kutu, svojim kretanjem gurao na travu.

gol expired Ludnica u sudačkoj nadoknadi: Icardi izvukao PSG u 95. minuti, Mbappe dvostruki strijelac divider

No, mnogi fanovi svejedno su automatski okrivili Mazepina kada su vidjeli da je upleten u nesreću. Mladi Rus je na lošem glasu zbog neoprezne i opasne vožnje, a mnogi se pribojavaju da će kad-tad izazvati nesreću s težim posljedicama.

Mazepin se nije proslavio ni u kvalifikacijama. Opet se vrtio - zbog čega je dobio posprdni nadimak Mazespin - a napravio je skandal kad je u kvalifikacijama smetao Alfa Romeovom Antoniju Giovinazziju ne poštujući džentlmenski vozački kodeks. Nakon toga je dobio salve kritika zbog bahatog ponašanja u razgovoru s novinarima koji su ga pitali o toj situaciji.

gol expired Milan pobijedio Genou: Rebić i Mandžukić bolji od Badelja i Pjace divider

Mazepinu je ovo druga utrka u Formuli 1, a u prvoj je izletio već u trećem zavoju prvog kruga.

Doduše, Haas je na glasu kao loš bolid, pa problema s upravljanjem ima i njegov timski kolega Mick Schumacher, sin legendarnog Michaela.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider