Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ciljevi su jasni

Svi dobro znamo tko je on: Oglasio se prvi predsjednik Superlige i dao naslutiti kome je zapravo namijenjena

Superliga ima svoje čelnike, dolaze iz Reala, Juventusa i Manchester Uniteda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliki potres dogodio se u europskom nogometu. Osnovana je Superliga, ekskluzivno natjecanje od 20 najboljih europskih klubova koje je osnovalo 12 klubova osnivača.

Prvi predsjednik Superlige ujedno je i predsjednik Real Madrida Florentino Perez, kojem su prvi suradnici i potpredsjednici Andrea Agnelli, čelnik Juventusa, te među navijačima Manchester Uniteda omraženi Amerikanac Joel Glazer, dopredsjednik tog kluba.

''Pomoći ćemo nogometu na svakoj razini i postaviti ga na njegovo mjesto u svijetu koje zaslužuje. Nogomet je jedini globalni sport u svijetu s više od četiri milijarde navijača i naša je odgovornost kao najvećih klubova odgovoriti na njihove želje'', poručio je Perez.

gol expired FIFA osudila Superligu, ali u rukavicama: Nisu podržali UEFA-u u bitnoj stvari, hoće li propasti njihove prijetnje? divider

Njegove riječi samo potvrđuju kako su već dugi niz godina u modernom nogometu navijači, primjerice Real Madrida, prestali biti primarno oni iz Madrida ili Španjolske, već su navijači Reala kojima se obraća oni iz Kine, SAD-a ili Indije.

Čelnik Juventusa Andrea Agnelli prvoborac je u pokušaju još veće globalizacije svog kluba, ali i cijelog europskog nogometa.

''Naših 12 klubova osnivača predstavlja milijarde navijača diljem svijeta s naših 99 europskih trofeja. Došli smo do kritične točke i omogućili europskom natjecanju da se transformira kako bi igra koju volimo imala održivu dugoročnu budućnost'', kaže Agnelli.

gol expired Kako će izgledati Superliga? U igri je ogroman novac, zna se tko bi i kada igrao, ali postoje problemi divider

Amerikanac Joel Glazer simbol je strane vlasničke strukture u većini klubova osnivača. Amerikanci, Kinezi i šeici iz arapskih zemalja sada diktiraju Europljanima uvjete u njihovu sportu.

''Okupljajući najbolje igrače i klubove u istoj sezoni, Superliga će otvoriti novo poglavlje u europskom nogometu osiguravajući natjecanja i stadione na svjetskom nivou i povećavajući novčanu potporu za širu nogometnu piramidu'', poručio je Glazer.

Je li pokretanje nogometne Superlige dobra ideja?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider