Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kao da nije čuo Piquea

Sprema se čistka u Barceloni, ali najveći krivac ostaje: Tri kandidata za novog trenera

Barcelonu čekaju turbulentna vremena. Neizvjesna je budućnost pred katalonskim gigantom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern je u četvrtfinalu Lige prvaka ponizio Barcelonu s 8:2, a jasno je da takav poraz mora ostaviti posljedice. Sve je nakon utakmice dobro sažeo Gerard Pique.

"Nije to ni prvi ni drugi ni treći put. Klub treba promjene i tu ne govorim o igračima i trenerima. Klub treba razne vrste promjena. Nitko nije nezamjenjiv", rekao je Barcin senator.

gol expired Cormier na vaganju ponovno odigrao svoju psihološku igru: Kilaža je otkrila jako puno toga uoči trilogije divider

Jasno je da je Pique mislio na vodstvo Barcelone na čelu s predsjednikom Josepom Marijom Bartomeuom, s kojim je već imao javnih trzavica. Upravo njega i njegove suradnike mnogi vide kao najveće krivce za stanje u kojem se našla Barcelona.

"Nitko nije nezamjenjiv." Osim, čini se, predsjednika

Međutim, Bartomeu na planira ponuditi ostavku i odlučan je ići na nove izbore. Kako piše katalonski Mundo Deportivo, raspisat će ih prvom prilikom, a to je ožujak 2021. Bit će doista čudo ako pobijedi nakon svega što se dogodilo u njegovu mandatu.

gol expired Bio je otpisan, pa je pokazao klasu i promijenio mišljenje velikanu: Što će biti s Perišićem? divider

Jedan od simbola loše vladavine jest i sportski direktor Eric Abidal, bivši igrač Barce koji se baš i nije proslavio u ovom poslu. On bi trebao podnijeti žrtvu - piše se da će nakon debakla protiv Bayerna dobiti otkaz.

Naravno, bit će i promjene trenera, službeni otkaz Quiqueu Setienu samo se čeka. Već su poznati i kandidati za nasljednika – Mauricio Pochettino, Xavi i Ronald Koeman.

Hoće li nekad veliki rival preuzeti Barcelonu?

Xavi je već u nekoliko navrata javno odbio Barcelonu, bivšem legendarnom veznjaku ne dolazi se u ovakvu, kaotičnu Barcu. Koeman je izbornik Nizozemske, a Pochettino kao slobodan trener izgleda kao vrlo realna opcija. Mediji pišu da klub već pregovara s njim.

gol expired Müller objasnio zašto je demoliranje Barcelone veći masakr od onih 7:1 protiv Brazila: "Baš smo se dobro zabavili" divider

Zanimljivo, Pochettino je igrao za gradskog rivala Espanyol gdje je i počeo trenersku karijeru. Svojevremeno je izjavio da bi ''radije otišao na svoju farmu u Argentini nego u Barcelonu'', ali kasnije je razjasnio da ipak nije baš tako mislio ''jer nikad ne znaš u životu.''

Vidjet ćemo znači li to da će ipak preuzeti klub svog nekadašnjeg velikog rivala protiv kojeg je i počeo trenersku karijeru u velikom stilu, nadmudrivanjem Pepa Guardiole.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider