Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nakon kriznog sastanka

Nastavak skandala u Barceloni: Pique oštro odgovorio, jasna poruka upravi kluba

Veliki skandal u Barceloni tek hvata zamah...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika kriza potresa Barcelonu nakon skandala s PR agencijom. Podsjetimo, radijska postaja Cadena SER objavila je da je Barca unajmila agenciju I3 Ventures, kojoj je zadatak bio braniti ugled predsjednika Josepa Marije Bartomeua, a blatiti njegove protukandidate za izborima i pojedine sadašnje i bivše igrače Blaugrane.

Među njima je i Gerard Pique. Spomenuta agencija kreirala je račune na Twitteru i Facebooku preko kojih je provodila spomenutu kampanju, a s njih je Pique bio na udaru uglavnom zbog svojih čestih poslovnih pothvata posljednih godina.

gol expired Norvežanin je umalo istrčao svjetski sprinterski rekord za vrijeme utakmice protiv PSG-a!? divider

Pique se na Twitteru u utorak navečer oglasio o takvim pričama. Sve je počelo s objavom Marcala Lorentea, novinara Mundo Deportiva bliskog upravi kluba.

Krizni sastanak, pa Piqueova znakovita poruka

''Godinama poznajem Barcinu okolinu i idiosinkraziju članova/navijača, srećom, sve su pametniji i teže je njima manipulirati. Savršeno znaju tko koristi Barcelonu za svoje medijske, političke i ekonomske interese", napisao je, a Piqueov odgovor bio je kratak i jasan.

gol expired Teška kazna za Nenada Bjelicu: Neće ga biti ni u velikom derbiju! divider

"Marioneto", odgovorio mu je Pique, koji se očito osjetio prozvanim u ovom tweetu. Španjolski mediji tumače Piqueov odgovor kao poruku upravi na čelu s Bartomeuom.

Zanimljivo, prepiska na Twitteru se, prema španjolskim medijima, dogodila ubrzo nakon kriznog sastanka predsjednika Bartomeua s trenerom Quiquem Setienom i četiri kapetana – Lionelom Messijem, Piqueom, Sergijem Busquetsom i Sergijem Robertom. Dan kasnije na rasporedu je krizni sastanak uprave kluba.

Protukandidat poziva na ostavku i prijevremene izbore

Čini se da se ova priča tek zakotrljala. Cadena Ser objavila je dokumente za koje tvrde da dokazuju PR urotu predsjednika Barcelone. Jedan je usmjeren protiv Bartomeuova protukandidata na nadolazećim izborima 2021. Victora Fonta.

gol expired Vrsaljko glavna tema kontroverznog okršaja: Španjolci ističu da je ''pospremio'' Manea, Englezi vide urotu divider

Font je nakon svega pozvao predsjednika na ostavku i raspisivanje prijevremenih izbora. Dodao je i da je ovo samo potvrda da klub ne idu u dobrom smjeru. Spominje se i mogućnost privatne tužbe.

Komentar je dao i Jordi Cruyff, bivši igrač kluba i sin legendarnog Johana Cruyffa.

''Ovo je kao u filmu. Ne znam što bih mislio, nisam mislio da se u nogometnim klubovima događaju ovakve stvari. Ne mogu vjerovati", rekao je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider