Odnosi unutar Barcelone nisu najbolji u posljednje vrijeme, a situaciju bi dodatno mogla pogoršati najnovija otkrića.

Kako javlja radijska postaja Cadena SER, Barcelona je za gotovo milijun eura unajmila PR tvrtku kojoj je zadatak bio ''čistiti'' ugled predsjednika Josepa Marije Bartomeua i istovremeno naštetiti ugledu bivših i sadašnjih igrača i ostalih osoba bliskih Barceloni.

Kako saznaje Cadena SER, tvrtka 13 Ventures upravlja s oko 100 računa na Twitteru i Facebooku s kojih je napadala i kritizirala, između ostalih, Lionela Messija, Gerarda Piquea, Xavija, Carlesa Puyola i Pepa Guardiolu. Messija su, primjerice, prozivali zbog odgađanja potpisa novog ugovora.

Na meti nisu bili samo igrači nego i Bartomeuovi protukandidati na izborima za klupskog predsjednika poput Víctora Fonta.

Barcelona je priznala suradnju sa spomenutom tvrtkom, ali demantiraju da su ih angažirali radi spomenutih akcija i tvrde da ne odgovaraju za njihove objave.

Međutim, Cadena SER objavila je da posjeduje dva izvještaja – jedan je analiza razvoja spomenutih računa na društvenim mrežama, a drugi je izvještaj o kampanji protiv spomenutog Victora Fonta, pretendenta na mjesto predsjednika.

Kampanja navodno traje još od 2017., a cifru od nešto manje od milijun eura uplatili su u šest rata preko raznih klupskih odjeljenja.