Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kriza na Camp Nouu

Messi jako iznenadio predsjednika Barce: Želi srušiti urbani mit, Neymar mu i dalje u glavi

Rane su polizane, no tek će vrijeme pokazati je li kriza na Camp Nouu završena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Jose Maria Bartomeu donio je odluku da ne otkaže suradnju sportskom direktoru Ericu Abidalu nakon dvosatnog sastanka vrhuške Barcelone.

Rane su polizane, no tek će vrijeme pokazati je li kriza završena. Takav rasplet mnoge je iznenadio jer se očekivalo da će Abidal biti smijenjen nakon što ga je Lionel Messi žestoko oprao zbog optužbi koje je iznio u kontroverznom intervjuu za katalonski Sport.

Messi je reagirao kao kapetan ispred cijele svlačionice. A kada se netko zakači sa svlačionicom, još gore s Messijem, tomu obično nema života na Camp Nouu. Iza kulisa događala se prava drama. Bartomeu je kontaktirao s obojicom kako bi iz prve ruke dobio uvid o čemu se to zapravo radi.

Bartomeu ostavio Abidala

Krizna situacija predsjednika Barcelone zatekla je u Bruxellesu, gdje je kao predstavnik kluba posjetio Europski parlament. Dakle, osjetljivi razgovori vodili su se preko mobilnog telefona. Izvori katalonskih medija kažu da nisu bili kratki, a ni jednostavni, no na kraju su sva trojica ipak našla zajednički jezik.

gol expired Ronaldo priznao: "Nisam mislio da ću sve ovo ostvariti. Mislio sam da ću s 35 pecati na Madeiri" divider

Bartomeu i Abidal razgovarat će u četiri oka sutra u Bilbau. Barcelona gostuje kod Athletica u Kupu kralja. Što se događalo iza kulisa? Neke informacije kažu da se Messi našao u četiri oka s Abidalom kako bi razriješili situaciju.

Argentinac je navodno Abidalu u lice rekao sve što mu leži na srcu. Spekulira se da Messija najviše izjeda to što Barcelona nije dovela Neymara prošlog ljeta. Čelnici kluba rekli su Messiju da nema novca za Brazilca, a onda su kupili Antoinea Griezmanna za 135 milijuna eura.

Zamjerio mu je i što je klub u zimskom prijelaznom roku pustio Todiba i Carlesa Pereza, a nije nikoga doveo. Umjesto da pojačaju momčad, čelnici Barcelone svojim su je odlukama oslabili. Naravno, u ovakvim situacijama često proradi „Murphyev zakon“. U međuvremenu se ozlijedio Ousmane Dembele.

Messi iznenadio predsjednika

Ta je ozljeda napravila cijelu frku, bila je povod, ali ne i uzrok svađe koja je uslijedila. Abidal je Messiju prenio svoju stranu priče, objasnio mu je da je teško djelovati na tržištu kada nema novca u blagajni i kada se moraju prodavati igrači da bi se ispeglala bilanca. Još jesenas vrhuška Barcelona slala je poruke da se od prodaje igrača mora zaraditi 124 milijuna eura kako bi se financije dovele u ravnotežu.

gol expired Pala odluka koja bi mogla uzdrmati Barcu, Englezi već reagirali: ''City je Messijev prvi izbor'' divider

Ta cifra nije ni blizu dosegnuta, pa je lako zaključiti koliki je propuh u blagajni. Barcelona jako puno zarađuje, ali jako puno i troši. Koliki god da su prihodi, sve se potroši. Uglavnom, Messi i Abidal ipak su nekako našli zajednički jezik. Barem zasad. Bartomeu se navodno jako iznenadio kada mu je Messi poručio da ne dira Abidala.

Prema tim informacijama, kazao mu je da on nema ništa osobno protiv Abidala, da nema ništa protiv toga da ostane na funkciji te da ne želi odlučivati ni o čijoj sudbini, da to nije njegov posao, ali isto tako da neće šutjeti kada netko dirne u svlačionicu.

Argentinac želi srušiti urbani mit

Neki su mišljenja da se Messi odlučio na taj potez zbog toga što je htio srušiti urbani mit da on odlučuje u najvažnijim stvarima u Barceloni, da je zapravo on predsjednik, a ne Bartomeu. Argentincu navodno jako idu na živce takve interpretacije. Možda Messi nije taj čija je zadnja, ali da je njegov utjecaj značajan, u to nema sumnje. Tko može povjerovati da je drukčije nakon svega što smo se nagledali posljednjih godina?

gol expired Sportski direktor Barce odgovorio na Rakitićeve kritike: ''Mogao je imati problem'' divider

Kako god, požar je stavljen pod kontrolu, a je li vatra sasvim ugašena, to ćemo tek vidjeti. Kao i uvijek, sve će ovisiti o rezultatima. Ako Barca proradi i počne pobjeđivati u serijama, sve će biti divno i krasno. U suprotnom, otvorit će se novi vulkan.

Tko zna, možda već nakon Bilbaa. Barcelona je ove sezone već jednom tamo tresnula o pod. Presudio joj je Aduriz onim sjajnim golom na otvorenju sezone. U Barceloni se nadaju da će San Mames Quique Setienu biti ono što je Luisu Enrique bila Anoeta na početku 2015. Utakmici je prethodila velika kriza koja je u konačnici iznjedrila katarzu. Barca je proigrala i naposljetku sve osvojila.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider