Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sukobi na Camp Nouu

Veliki potres u Barceloni: Messi bijesno riknuo, Camp Nou se žestoko zatresao

Eric Abidal broji posljednje sate na mjestu sportskog direktora katalonskog kluba...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nova kriza potresa Barcelonu. Čini se da Eric Abidal broji posljednje sate na mjestu sportskog direktora katalonskog kluba, javljaju španjolski mediji.

Očekuje se da će ga predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu uskoro razriješiti funkcije. Abidal je otvorio krizu s nepredvidljivim posljedicama. Potegao je lava za rep i ostao je bez ruke. Francuz se u razgovoru za katalonski Sport usudio javno kritizirati igrače Barcelone kazavši da su neki od njih neprofesionalni i ne zalažu se dovoljno.

Na tu vrlo smjelu optužbu kao ofuren reagirao je kapetan i glavni igrač Barcelone Lionel Messi, koji je napisao podužu objavu na jednoj od društvenih mreža. Argentinac se očito osjetio prozvanim i bez okolišanja je odgovorio Abidalu da imenom i prezimenom imenuje igrače koji se ne bore, jer će u suprotnom svi biti oklevetani optužbama koje nisu istinite.

Abidal pred otkazom

Messi je istaknuo da igrači ne bježe od toga da priznaju kada su igrali loše, ali isto tako i da menadžment kluba mora snositi odgovornost za svoj djelokrug rada. Messi je tu mislio prije svega na neuspjelu akciju dovođenja pojačanja nakon ozljede Luisa Suareza, a u isto vrijeme pušten je Carles Perez u Romu. U međuvremenu se ozlijedio Ousmane Dembleme, pa je Barcelona na taj način ostala na samo tri klasična ofenzivna igrača u rosteru.

gol expired Čelni čovjek Bayerna potvrdio suludu Guardiolinu ideju dok je bio trener: "Neuer je trebao igrati u veznom redu" divider

Messi je istakao da se ne voli ovako javno oglašavati, ali da kao kapetan nije imao izbora. Nakon Messijeve objave svima je jasno da Abidal neće još dugo stolovati na poziciji sportskog direktora.

Abidal je već jednom napustio Barcelonu u lošom ozračju. Nakon što se oporavio od teške bolesti dok je još bio igrač, katalonski klub odlučio je ne produljiti mu ugovor, što ga je jako pogodilo. Organizirao je press-konferenciju na kojoj je prozvao ondašnje vodstvo Barcelone.

Dirnuo u osinje gnijezdo

Abidal će otići, no hoće li s njim nestati i Barcelonini problemi? Katalonci ne igraju dobro već duže vrijeme, a teško da je za to najveći krivac Abidal. Naravno da je njegov dio odgovornosti kadrovska politika. Mnogi su ga kritizirali zbog loše reakcije u ovom zimskom prijelaznom roku.

Njegov je odgovor da je teško dovoditi igrače kada nema novca za pojačanja. Barcelona je u prethodnom razdoblju imala ogromne troškove i jednostavno je prisiljena peglati bilancu. Činjenica je da je Abidal na funkciju stigao u lipnju 2018., a glavnina transfernih promašaja dogodila se prije njegova dolaska.

gol expired Glavna zvijezda prijelaznog roka obrušila se na bivši klub: "Bio sam crna ovca" divider

Trošio je i Abidal, doveo je De Jonga i Griezmanna, ali u godini prije njegova dolaska samo na dva igrača (Coutinho i Dembele) potrošeno je oko 300 milijuna eura. A ta dva zasad nisu pružila ni blizu onoga što se od njih očekivalo. Kako se Dembele ponašao, svima je poznato.

Sukob s Messijem

Čini se da je glavni prijepor između Abidala i Messija nastao povodom smjene Erensta Valverdea s mjesta trenera. Navodno Argentinac nije bio sasvim za takvu odluku.       

Abidal se odlučio za aktivnu obranu, na kritike je odgovarao kritikama. Odlučio je dirnuti u osinje gnijezdo. Teško da je toliko naivan pa da nije znao kakva će biti reakcija svlačionice na optužbe koje je iznio. Čini se da je Francuz osjetio da mu se bliži kraj, pa je odlučio otići s praskom.

Rekao je što misli i teško da je promašio cijelu loptu. Iako nikoga nije imenovao, svi znaju da u njegovim izjavama ima istine. Poanta je pogođena. Da je izrekao imena, pokazao bi i da je pravi frajer. No malo je pravih frajera u današnjem nogometu, ako ih uopće ima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider