Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon finala na udaru

Glavna zvijezda prijelaznog roka obrušila se na bivši klub: "Bio sam crna ovca"

U ligama petice najatraktivniji transfer ove zime zabilježen je na relaciji London - Milano.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Višemjesečna trakavica glede toga gdje će Christian Eriksen nastaviti karijeru privedena je kraju ovog siječnja kada je danski veznjak potpisao za Inter.

Prethodno je dugo lebdio upitnik iznad Eriksenova imena jer je jedino sigurno bilo to da će napustiti Tottenham, dok se istodobno baratalo s imenima nekolicine klubova koji su ga htjeli dovesti u svoje redove.

Na koncu je najkonkretniji bio Inter, koji ga je doveo u svoje redove, ali Eriksen je i dalje atraktivan engleskim medijima. Ipak je tamo proveo šest i pol godina i bio jedan od najboljih playmakera u Premierligi, stoga ne čudi interes za razgovore s njim.

Izgubljeno finale Lige prvaka kao prijelomnica

BBC je posjetio Eriksena u Milanu, a on je otkrio mnoge zanimljivosti, između ostalih i kada je prelomio da više ne želi otići iz Tottenhama.

"Nakon što smo izgubili finale Lige prvaka od Liverpoola, odjednom je sve krenulo nizbrdo. Dio navijača upirao je prstom u mene govoreći da sam ja krivac i nekakav 'bad guy', a to nije bio slučaj", izjavio je Eriksen.

"Očito je to bila razočaravajuća noć za sve, ali neke stvari mislim da nisam zaslužio", dodao je Eriksen.

Priznao je 28-godišnji Danac kako je svjestan toga da je na takvo ponašanje utjecalo vjerojatno i to što je još prije godinu i pol odbio novi ugovor sa Spursima, kada nije bio zadovoljan s iznosom koji su mu nudili.

Označen kao krivac za mnoge stvari

"Bilo je neobično sretati ljude na ulici koji su mi govorili 'hvala i sretno', a ja sam još uvijek bio tamo. To je trajalo tjednima i naravno da su mi takve stvari smetale."

Problemi s nepotpisivanjem ugovora prelili su se i na cijelu momčad.

"Stvar je vrlo jasna - ako imaš kratak ugovor, bit ćeš crna ovca. Obavio sam vrlo iskren razgovor i nisam se želio skrivati kao što to većina igrača danas čini. Od trenutka kada sam ljudima u klubu rekao da želim otići označen sam kao krivac za mnoge stvari", zaključio je Eriksen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider