FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
stipe u životnoj formi

Cormier na vaganju ponovno odigrao svoju psihološku igru: Kilaža je otkrila jako puno toga uoči trilogije

Stipe Miočić izgledao je brutalno dobro na vaganju, rekli bi smo bolje nego ikada do sada u karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petak je održano službeno vaganje uoči UFC 252 spektakla kojeg u nedjelju od 4 ujutro možete uživo pratiti na GOL.hr-u ili pogledati u snimci od 22:45 na Novoj TV.

Stipe Miočić bio je na 105,5 kg što je kilogram više od prošle borbe. Nakon njegove pojave na vagi krenuli su brojni komentari kako Stipe izgleda sjajno, fizički sjajno pripremljen za povijesnu borbu s Danielom Cormierom.

Pogledajte Lucky Punch: Je li Miočićev tim već pogriješio i zašto Cormier gura prste u oči

DC je kao i prije godinu dana težio 107 kilograma na službenom vaganju, no to će se vjerojatno promijeniti do ulaska u oktogon, baš kao i prošle godine u Anaheimu kada je Stipe vratio svoj pojas prvaka.

Cormier prije godinu dana vratio gotovo šest kilograma

Mnogo ljudi to ne zna, ali Cormier je od službenog vaganja pa do ulaska u oktogon vratio pet i pol kilograma. Atletska komisija u državi Kaliforniji važe borce i na sami dan borbe, jer želi vidjeti koliko teškaši vrate kilograma u odnosu na dan službenog vaganja.

gol expired Pogledajte posljednje sučeljavanje Miočića i Cormiera uoči konačne odluke divider

Miočić je na dan službenog vaganja i na dan borbe težio 104.5 kilograma, dok je Cormier na službenom vaganju imao 107, a onda na dan borbe 112.5 kilograma! Vrlo je lako moguće da će tako biti i ovog puta, ali to nećemo znati jer Atletska komisija u državi Nevadi ne radi to vaganje na dan borbe.

Cormier je vjerojatno jako kasno izašao na vaganje jer je želio još skinuti pokoji gram, kako bi na vaganju djelovao kao da je spremniji nego što je bio u prošloj borbi, nakon koje je rekao da nije bio u potpunosti fit i da je u četvrtoj rundi ostao bez snage. A možda je samo želio da Stipe to pomisli...

gol expired Cormier izašao na vaganje s posebnom maskom divider

Miočić je spreman na maraton, a Cormier - teško...

U svakom slučaju zadržavanjem kilaže iz prošlog meča obojica su otkrila da su spremni na rat kakav su već odradili prije godinu dana. To se posebno odnosi na Miočića koji je u prošlom meču bio lakši nego u prvom i samim time izdržljiviji.

U prvom se meču, već nakon polovice prve runde, moglo vidjeti da je Stipe dosta uspuhan i da djeluje kao da posustaje. Tada je imao šest kilograma više nego u drugom meču i to se jako osjetilo. U drugom okršaju je Stipe u četvrtoj rundi bio umoran, ali i dalje svježiji od Cormiera koji je gotovo teturao po oktogonu s otvorenim ustima kako bi uhvatio zrak.

gol expired Urnebesni dio trilogijske presice: DC novinarima "Pogledajte ga kako se zlobno smješka", Miočić imao spreman odgovor divider

Vjerujemo da će ovoga puta Cormier nastojati ne nabaciti previše kilograma do noćašnjeg okršaja, dok za Stipu ne treba uopće brinuti. Njegova taktika je jasna. Želi da meč potraje, želi ući u duboke vode s Cormierom jer je procjena da on tada posustaje.

Stipe neće žuriti s nokautom

To ne znači da će plesati oko njega u prve tri runde, ali da neće žuriti sa završavanjem meča, osim ako se za to ne otvori dobra prilika, neće.

Cormier je s druge strane najavio puno više hrvanja, no nekako u to sumnjamo jer je za to potrebno daleko više snage od onog što je pokazao u drugom meču, a dodatni problem mu stvara činjenica da mu je suparnik također jako dobar hrvač i daleko veći suparnik od njega.

gol expired Održano službeno vaganje: Miočić teži nego prošli put i izgleda sjajno, Cormiera se dugo čekalo divider

Rezultati vaganja UFC 252, glavni program:

 

Teška: Stipe Miočić (105,5 kg) vs Daniel Cormier (107 kg)

Bantam: Sean O'Malley (61.5 kg) vs Marlon Vera (61.5 kg)

Teška: Junior dos Santos (108 kg) vs Jairzinho Rozenstruik (115 kg)

Perolaka: Herbert Burns (67.8) vs Daniel Pineda (66 kg)

Bantam: John Dodson (61.5 kg) – Merab Dvalishvili (61.5 kg)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider