Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bez dlake na jeziku

Ramos bocnuo Ronalda i cijelom svijetu poručio zašto Modrić mora osvojiti nagradu

Kapetan Reala i španjolske reprezentacije ne dvoji tko krajem mjeseca treba osvojiti FIFA-inu nagradu The Best.

Luka Modrić, Sergio Ramos i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Iako su u tijeku okršaji reprezentacija u Ligi nacija, i dalje je jedna od glavnih tema u nogometu nagrada The Best, koju FIFA dodjeljuje najboljem svjetskom nogometašu. I mi jedva čekamo taj 24. rujna, kada ćemo na ceremoniji u Londonu saznati je li Luka Modrić prvi Hrvat koji je proglašen najboljim nogometašem svijeta.

Da od jučer 33-godišnjak Modrić mora osvojiti nagradu, smatra Sergio Ramos, koji će protiv svog suigrača iz Reala igrati u utorak navečer, kada Španjolska dočekuje Hrvatsku u izravnom prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u.

''On će biti pobjednik. On je moj velik prijatelj i jedan je od rijetkih za koje mogu reći da ću ako osvoji tu nagradu, biti sretan kao da sam je ja osvojio'', rekao je kapetan španjolske reprezentacije nakon pobjede u Engleskoj te potom bocnuo Cristiana Ronalda.

''Možda neki imaju veće ime i jači marketing, ali Modrić je zaslužuje.''

Podsjetimo, nakon što je Luka Modrić osvojio UEFA-inu nagradu za igrača godine, Ronaldo taj poraz baš i nije najbolje prihvatio. Njegovi zastupnici u medijima su napali UEFA-u, premda je žiri činio ogroman broj ljudi, treneri svih klubova koji su sudjelovali u Ligi prvaka i Europskoj ligi te po jedan novinar iz svakog saveza člana UEFA-e.

Zanimljivo, zbog trećeg nominiranog za nogometaša godine, Ramosu su engleski navijači zviždali na svaki dodir s loptom. Razlog je ona ozljeda Mohameda Salaha u finalu Lige prvaka.

''Nastojim ne misliti na to, ne utječe na moju igru. Moja savjest je mirna. Šteta što nitko ne pamti one prijetnje mojoj obitelji i meni nakon tog finala'', poručio je kapetan Reala, koji nakon deset godina u obrani igra bez svog partnera Gerarda Piquea, s kojim je imao zanimljiv odnos.

''On je veliki branič koji je puno dao ovoj momčadi. On je igrač koji radi razliku. Moramo sada gledati prema naprijed i zahvaliti se Piqueu koji je radio sjajan posao.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider