Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lukavi plan Kraljeva

Procurila jako važna informacija: Real blizu spektakularnog transfera!

Real Madrid skovao je plan kako da naljeto dovede barem jednu od dvije velike zvijezde svjetskog nogometa.

Galerija Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP) Kylian Mbappe (Foto: AFP) Kylian Mbappe (Foto: AFP) +4 Neymar i Kylian Mbappe (Foto: AFP)

Real Madrid i Neymar napravili su veliki korak ka spektakularnom transferu. Navodno su u međusobnim razgovorima dogovorili potankosti ugovora igrača s klubom. Brazilac je navodno prihvatio ponudu Florentina Pereza i između njih više nema nepoznanica. Informaciju s okusom senzacije u eter je plasirao španjolski dnevni list Ara, koji tvrdi da je do konačnog dogovora došlo još u veljači, i to prije okršaja Reala i PSG-a u osmini finala Lige prvaka.

Predsjedniku Reala preostalo je još da na posao nagovori čelnike pariškog kluba, što neće biti tako lako, ali ni preteško. Naime, pretpostavlja se da će Parižani na kraju posustati i prihvatiti neminovno. Jasno je da se dugoročno ne isplati ići protiv volje nogometaša, ali isto tako „šeicima“ je važno da zadrže čast i čist obraz, odnosno da ne ispadne pred očima šire francuske i svjetske javnosti kako su se olako predali i popustili pritiscima bez borbe.

Real i Neymar sve dogovorili

Osim toga, PSG se i u financijskom smislu više isplati prodati Neymara ovo ljeto nego čekati kraj sljedeće sezone. Spekulira se da će Brazilac prema ugovoru u ljeto 2019. moći otkupiti ugovor za istu cijenu po kojoj je došao iz Barcelone prošlog ljeta, a to znači za 222 milijuna eura. Ako se PSG odluči prodati Neymara ovog ljeta, dobit će dosta veći iznos, najmanje 300 milijuna eura, a možda i pedesetak do najviše stotinu milijuna više.

Neymar i Thiago Silva (Foto: AFP) Neymar i Thiago Silva (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Neymar praktički od dolaska u Pariz nije zadovoljan novim klubom i sredinom, otvoreno je slao signale u kojima se to jasno moglo zaključiti. Nakon kratkog vremena ušao je u sukob s nekim suigračima, a ubrzo je došao i na udar francuskih medija i navijača. Oštro su ga kritizirale i neke bivše francuske nogometne zvijezde. Između redova jasno se može zaključiti kako se Neymar ne osjeća dobro u svlačionici pariškog kluba, francuski mediji spekuliraju da je u lošim odnosima prije svega s klanom domaćih igrača koji drmaju klubom.

Profit u pravom planu

Neymar putem svojih kanala šalje poruke da je nezadovoljan kompetitivnošću francuske lige, koja je po njegovom mišljenju puno slabija od španjolske Primere i ne pruža mu dostatan podražaj i motiv, a što mu je nasušno potrebno da ispuni konačni osobni cilj i osvoji Zlatnu loptu.

Mnogi će reći da je sve to Neymar mogao znati i prije nego što je napustio Barcelonu te da je to prazna priča za široke mase, odnosno izlika za prijelaz u redove Real Madrida. Doista se teško oteti dojmu da se otpočetka radi o pažljivo isplaniranom projektu Neymarova klana. Znajući da ne može izravno prijeći iz Barcelone u Real, neki su mišljenja da je PSG poslužio Neymaru samo kao usputna stanica, ali i bankomat za punjenje džepa.

Neymar i Kylian Mbappe (Foto: AFP) Neymar i Kylian Mbappe (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Spekulira se da je Neymar samo na potpisu ugovora zaradio 40 milijuna eura, jednako koliko je dobio za prijelaz iz Santosa u Barcelonu, a toliko će navodno dobiti i ako prijeđe u Real. Gdje su još astronomska plaća od navodno 37 milijuna eura godišnje te razno-razni bonusi koju pumpaju konačnu cifru do nebeskih visina. Neki španjolski mediji u isto vrijeme pišu kako Perez preko Neymara zapravo pokušava doći do Kyliana Mbappea, mlađahne zvijezde francuskog i svjetskog nogometa.

Mbappe skrivena želja Reala?

Mbappe je ljetos došao na posudbu iz Monaca, a transfer bi trebao bi zaključen tek ovog ljeta. Cijena je astronomska, radi se o 180 milijuna eura, a kada tomu dodamo 222 milijuna eura koliko je stajao Neymar, logično je zaključiti da je na taj način PSG pokušao zaobići FIFA-in pravilnik financijskog fair-playa. Katalonski Sport tvrdi da postoji realna mogućnost da će PSG biti kažnjen ako se ne riješi Neymara ili Mbappea, a da Real lukavo prati situaciju i računa upravo na takav rasplet u kojem će izvući korist za sebe.

Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Priča se čini sasvim uvjerljivom i stoga neće biti iznenađenje ako PSG u nadolazećem prijelaznom roku proda Neymara ili odustane od realizacije Mbappeova transfera. Budući da je Mbappe Francuz i da mu igranje u PSG-u ne predstavlja problem već čast i zadovoljstvo, logičnijim se čini da PSG proda igrača koji bi rado otišao s Parka prinčeva, a to je Neymar. Isto tako je logično da čelnici PSG otežu cijelu priču jer ne žele ostaviti dojam da su se olako predali. Vidljivo je da Real radi pažljivo i oprezno vuče poteze kako ne bi naljutio Parižane i na taj smanjio si šanse za posao.

Radi održavanja dobrih poslovnih odnosa sa katarskim šeicima i Perezu je u interesu da na kraju ispadne kako su sve strane profitirale, da nema gubitnika, odnosno da su svi dobitnici. Real želi Neymara, Neymar želi u Real, a PSG će dobiti zadovoljavajuću financijsku odštetu kojom će pokriti transfer Mbappea i još će mu ostati dovoljno prostora za kupovinu novih pojačanja. Dakle, vuk sit i ovce na broju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider