Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potres u Parizu

Eskalacija sukoba u PSG-u: Neymar smišlja kako pobjeći, superagent sređuje veliki transfer

Zadnje vijesti iz Francuske govore o eskalaciji sukoba u svlačionici.

Galerija Neymar (Foto: AFP) Nasser Al-Khelaifi i Neymar (Foto: AFP) Al-Khelaifi i Neymar Senior (Foto: AFP) +3 Neymar i Thiago Silva (Foto: AFP)

Oko svlačionice prvaka Francuske PSG-a cijele sezone kruže priče o lošoj atmosferi i sukobima igrača i trenera. U centru svih priča nalazi se Neymar, o čijem se odlasku iz Pariza priča praktički otkad je prvi put obukao plavo-crveni dres.

Sve je počelo još aferom jedanaesterac, kada se Brazilac sukobio s Edinsonom Cavanijem. Priče o sukobu brazilskog klana s ostatkom svlačionice raspredaju se još od samog početka sezone; situaciju pomno prati prije svih Real Madrid, koji želi brazilsku superzvijezdu u svojim redovima.

Florentino Perez čak je javno pozvao Neymara u madridski klub, rekavši kako će u bijelom dresu prije postati najbolji igrač svijeta.

Sredio mu je odlazak iz Barce, a sada želi isto napraviti s PSG-om

Nakon zadnjih vijesti iz Pariza Madriđani mogu zadovoljno trljati ruke. Francuski dnevni list Liberation donosi priču po kojoj je Neymar definitivno ''prelomio'': želi pobjeći iz PSG-a, a njegov otac, koji brine o njegovoj karijeri, već mjesecima smišlja izlaznu strategiju.

Al-Khelaifi i Neymar Senior (Foto: AFP) Al-Khelaifi i Neymar Senior (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Za tu delikatnu operaciju u pomoć je pozvao Pinija Zahivija, izraelskog superagenta koji je sudjelovao u Neymarovu dolasku u PSG u najvećem transferu svih vremena. Zahivi će sličnu operaciju pokušati izvesti još jednom, a cilj je ovoga puta odlazak iz PSG-a. 

Neymarov otac i Zahivi već su susreli kako bi razradili plan Neymarova odlaska, piše Liberation. Kao najlogičniji kandidat za dovođenje Neymara nameće se Real Madrid. Povratak u Barcelonu isključen je, odlazak u Englesku nije opcija, dok Bayern nikad nije za igrača izdvojio više od 45 milijuna eura.

Kraljevski klub nameće se kao jedini dovoljno moćan, financijski i na svaki drugi način, za provođenje ovakve operacije.

Sukob brazilskog klana i ostatka svlačionice 

Liberation piše da je sukob Neymara sa suigračima poprimio nove dimenzije. Adrien Rabiot navodno je na treningu javno napao Neymara i njegov brazilski klan, koji nije u posebno dobrim odnosima ni s urugvajskim napadačem Cavanijem.

Neymar i Thiago Silva (Foto: AFP) Neymar i Thiago Silva (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Francuski veznjak pregovara o produžetku ugovora i zasmetalo mu je što se sve vrti oko Neymara, dok za ostale ostaju ''mrvice'', i financijski i na terenu, gdje Neymar često igra privatne utakmice.

Kada se sve stavi na vagu, Neymarov odlazak izgleda bliži nego ikad. No bogati katarski vlasnici neće se samo tako odreći projekta u koji su uložili stotine milijuna eura; ključni čovjek operacije ''bijeg iz Pariza'' Zahivi morat će iskoristiti sve svoje vještine kako bi ispunio želje svog uvijek zahtjevnog i hirovitog klijenta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider