Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kako to zaustaviti?

Parižani nadmudrili financijski fair play: Kylian Mbappe novi je igrač PSG-a!

PSG je uspio u istom prijelaznom roku dovesti Neymara i Kyliana Mbappea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kylian Mbappe i službeno je postao novi igrač pariškog PSG-a! Pariški klub doveo je krilnog napadača na posudbu, uz opciju prvokupa do 30. lipnja 2018. godine. PSG će tada isplatiti Monacu oko 180 milijuna eura.

"Ugovor o posudbi uključuje i mogućnost da Paris Saint-Germain, kad aktivira tu opciju, veže igrača do 30. lipnja 2022", prenose Francuzi.

Podsjetimo, dogovor je pao u nedjelju, ali su u PSG-u htjeli izbjeći formulaciju o obveznoj kupnji sljedećeg ljeta, jer UEFA to broji pod ovu sezonu. Monaco pak nije htio pristati na to jer nemaju garancije o transferu sljedeće godine. Čini se da je u konačnici ipak pronađen zajednički jezik i da je pariški klub kupio povjerenje vlasnika Monaca, koji je ipak pristao na opciju posudbe.

"Veliko mi je zadovoljstvo i ponos postati dio PSG-a. Za svaku mladu osobu iz pariške regije san je navući crveno-plavi dres i osjetiti atmosferu Parka prinčeva. Privukao me projekt kluba koji je najambiciozniji u Europi. Nastavit ću pomagati momčadi da ostvaruje visoke ciljeve", rekao je Kylian Mbappe.

PSG će tako sigurno prekršiti financijski fair play, koji praktički ni ne postoji nakon što je u istom prijelaznom roku uspio dovesti Neymara i Mbappea. Obojica su ga izašla preko 400 milijuna eura, a pritom još nitko značajniji nije napustio klub, kako bi se izbalansirala potrošnja i priljev novca, kako uostalom financijski fair play zahtjeva.  

PSG je već sankcioniran zbog kršenja FFP-a 2014. godine zbog sporazuma o sponzorstvu s katarskom turističkom zajednicom, koja se obvezala godišnje isplaćivati i do 200 milijuna eura.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider