Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nemoralna ponuda Parižana

Real daje 200 milijuna plus pet igrača za rasplesanog Neymara: PSG uzvraća udarac!

Real Madrid priprema spektakularnu operaciju, ali ni PSG ne sjedi skrštenih ruku...

Galerija Neymar i Luka Modrić (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) Unai Emery i Zinedine Zidane (Foto: AFP) +1 Borja Mayoral, Luka Modrić, Gareth Bale i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)

Španjolski mediji ne odustaju od priče da je Neymar na korak od Real Madrida. Dok se Neymar oporavlja od operacije i zabavlja u domovini, madridski As piše da Real prikuplja novac za brazilskog reprezentativca. Cijena je istaknuta, PSG navodno traži 400 milijuna eura.

Ronaldo prijeti odlaskom iz Reala: Otkriveno o kojoj ligi se živo raspituje!

Real polovicu iznosa može namiriti iz vlastite pričuve, a ostatak mora nabaviti prodajom igrača. As piše da su u izloga petorica igrača prve momčadi Reala. Madriđani očekuje da će najviše zaraditi na Garethu Baleu i Karimu Benzemi. Nadaju se da bi za njih dvojicu mogli prikupiti oko 150-160 milijuna eura. Preostalih 40-50 milijuna namjeravaju prikupiti prodajom ili barem posudbom još trojice igrača: Achrafa Hakimija, Marcosa Llorentea i Borje Mayorala.

Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najveći interes postoji za Llorentea, 23-godišnjeg defenzivnog veznog koji je ove sezone upisao petnaestak nastupa u svim natjecanjima. Očekuje se da će Real svu trojicu spomenutih igrača forsirati do kraja ligaške sezone kako bi postigli što bolju cijenu.

Madriđani si to mogu dozvoliti, jer su davno ispali iz utrke za prvaka i nemaju nekog posebnog rezultatskog imperativa. Real je praktički već osigurao plasman u Ligu prvaka pa Zinedine Zidane može dati šansu igračima koji manje igraju.

Dok Real razmišlja o Neymaru, PSG se priprema uzvratiti udarac. Francuski i španjolski izvori tvrde da Parižani preko svojih emisara pokušavaju nagovoriti Zidane da prijeđe na Park prinčeva.

Unai Emery i Zinedine Zidane (Foto: AFP) Unai Emery i Zinedine Zidane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Unai Emery nepovratno je izgubio povjerenje „šeika“ koji su navodno Zidaneu bacili na stol prazan ček da sam upiše cifru. Sezona je još daleko od razrješenja, Real je još živ u Ligi prvaka i jasno je da će puno toga ovisiti o konačnom rezultatu.

Ako Zidane još jednom obrani naslov prvaka Europe, nema šanse da će ga Real pustiti. Međutim, ako Real ispadne već u četvrtfinalu ili polufinalu, sve opcije bit će otvorene. Zidane su vjerojatno ne ide iz Madrida, no ako sezona završi s rezultatskim fijaskom, možda će Florentino Perez inicirati smjenu i potražiti novog trenera. To je uvijek otvorena mogućnost u Realu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider