Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kupuje nevinost

Ronaldo prijeti odlaskom iz Reala: Otkriveno o kojoj se ligi živo raspituje!

Ronaldo već duže vrijeme ima problema sa španjolskim poreznim vlastima.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Slučajno ili ne, u trenutku dok Cristiano Ronaldo, prema informacijama El Munda, nudi pogodbu španjolskim poreznim vlastima koje ga optužuju za utaju poreza, u eter je procurila informacija kako se zvijezda Real Madrida aktivno raspituje o uvjetima života u Kini, što sugerira da razmišlja o nastavku karijere u jednom od kineskih klubova.

Da Ronaldo razmišlja u kineskoj ligi, otkrio je bivši izbornik Brazila i Portugala Luiz Felipe Scolari, koji je tri godine proveo u Kini kao trener Guangzhoua Evergrandea, s kojim je osvojio tri naslova državnog prvaka i Azijsku Ligu prvaka. Scolari se u ponedjeljak susreo s Ronaldom na dodjeli nagrada za portugalskog nogometaša godine, a da se raspituje o Kini, otkrio je u intervjuu za „Esporte Interativo“.

„Ronaldo se više puta raspitivao kakav je život u Kini. Zašto ne bi nastavio karijeru u Kini?“ retorički se upitao Scolari, koji uz brazilsku ima i talijansku putovnicu, budući da je talijanskog podrijetla.

Cristiano Ronaldo slavi pogodak (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

„Ronaldo me pitao i ja sam mu dao osnovne koordinate. Kina je najmnogoljudnija zemlja na svijetu, druga je ekonomija svijeta, a Ronaldo je 'brand', prava industrija. Kazao sam mu što kažem i svima ostalima: 'Tko ima priliku, treba to vidjeti i doživjeti'“, kazao je Scolari.

Ronaldo već duže vrijeme ima problema sa španjolskim poreznim vlastima. Ne želi priznati krivicu, ali je prema najnovijim informacijama ponudio platiti porezne zaostatke, a da država u zamjenu odustane od kaznenog postupka koji uključuje moguću zatvorsku kaznu. Ronaldo navodno nudi 3,8 milijuna eura, ali tužitelji ne odustaju od zahtjeva da plati 25 milijuna, odnosno 14,7 milijuna, koliko ga optužuju da je utajio, plus kaznu od 10,3 milijuna eura.

Ronaldov potez neki su španjolski mediji protumačili kao pokušaj kupovine nevinosti. Kako se istovremeno pojavila i informacija da se raspituje o Kini, taj se potez može protumačiti prijetnjom da će napustiti Real i Španjolsku ako ga država nastavi progoniti. Pritisak je očit, zna se što znači Real u Španjolskoj i kako bi se tumačio Ronaldov evenutalni odlazak.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Stoga je teško vjerovati da bi Ronaldo mogao završiti u zatvoru, čak i ako ne prizna krivicu. Prilično je jasno da njegov odvjetnički tim pokušava što više smanjiti kaznu i da je na djelu pogađanje oko konačne cifre. Naravno da mu nije isto hoće li morati platiti 5, 10, 15 ili 25 milijuna eura.

Ronaldo očito pokušava proći što jeftinije, a uz to sačuvati čast i obraz, jasno je da ne želi da bude označen kao porezna varalica. Ta etiketa narušila bi njegov brižno njegovani imidž „uzorna građanina i svjetskog branda“. Ronaldo gotovo sigurno neće u zatvor, ali nije nemoguće da se odluči napustiti Real. To je puno realnija opcija. Kina možda nije nogometno atraktivna za Ronalda, ali jest financijski. U smiraju karijere vjerojatno nigdje ne bi mogao toliko zaraditi kao u Kini.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider