Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real čeka rasplet

Neymar zaprepastio PSG: Pohlepni Brazilac nema granica, ovo nema ni Messi

Neymarovi pritišću čelnike PSG-a i traže način kako da razvrgnu ugovor...

Galerija Neymar (Foto: AFP) Al-Khelaifi i Neymar Senior (Foto: AFP) Neymar u kolicima (Foto: AFP) +3 Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP)

Neymar Sr., otac i menadžer brazilske zvijezde u redovima PSG-a, navodno je od predsjednika pariškog kluba Nassera Al-Khelaifija zatražio veliku povišicu u ime svojeg sina, piše The Times.

Neymar se trenutačno oporavlja od operacije stopala u Brazilu, a Al-Khelaifi nedavno mu je bio u posjeti. Španjolski mediji pisali su da su u isto vrijeme u Brazil stigli i emisari predsjednika Reala Florentina Pereza. Uopće nije nemoguće da su Neymarovi u isto vrijeme pregovarali s obje strane. Dvostruka igra nije im nepoznanica.

Neymar traži plaću od 50 milijuna eura

Kako god, Neymarov otac navodno je iskoristio priliku da uvjetuje ostanak svojeg sina u PSG-u velikom povišicom. Neymar je prošlog ljeta prešao u PSG iz Barcelone u najvećem transferu u povijesti, koji je iznosio 222 milijuna eura. Spekulira se da je Brazilac dobio plaću od 37 milijuna eura godišnje, a sada traži okruglih 50 milijuna. Toliku plaću nema ni Lionel Messi u Barceloni.

Al-Khelaifi i Neymar Senior (Foto: AFP) Al-Khelaifi i Neymar Senior (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Engleski dnevnik tumači taj zahtjev oblikom pritiska na čelnike PSG-a. Neymar se navodno nada da će Parižani popustiti i pustiti ga u Real Madrid, to mu je prva želja, a ako pak pristanu, opet će dobro proći, jer će iskamčiti golemu povišicu. Dakle, iz kuta Neymarovih to je „win-win“ situacija. Ako ništa drugo, otvoreno zanimanje Reala poslužit će mu da isposluje povišicu.

Već duže vrijeme kruže glasine da Neymar koketira s Realom, o tome se priča praktički od trenutka Neymarova prelaska u PSG. Prema jednoj teoriji PSG mu je poslužio kao tek usputna stanica prema Santiago Bernabeuu, jer je jasno da nije mogao izravno prijeći iz Barcelone u Real.

Zakulisne igre

Teško je reći jesu li informacije The Timesa točne, ali posve je jasno da bi u ovom dimu moglo biti vatre. Naime, Neymaru ne bi bilo prvi put da se poslužio sličnom taktikom. Prisjetimo se sapunice koja se dogodila kada je bio na odlasku iz Santosa. Praktički je bio na pragu Bernabeua, navodno je potpisao i neobvezujući predugovor s Realom, a onda je u „pet do 12“ uletjele Barcelona.

Sandro Rosell dao mu je ponudu koju nije mogao odbiti. Čelnici Barcelone i Neymar zbog te operacije završili su na sudu, španjolske vlasti optužili su ih za utaju poreza, Rosell je morao odstupiti s mjesta predsjednika Barcelone.

Neymar u kolicima (Foto: AFP) Neymar u kolicima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Da je sklon zakulisnim igrama, Neymar je pokazao i na Camp Nouu. Samo nekoliko mjeseci prije otvaranja transferne sage s PSG-om potpisao je novi ugovor s Barcelonom tvrdeći da je nikada nije ni namjeravao napustiti, kako se spekuliralo dok su trajali maratonski pregovori oko produljenja ugovora. Brazilac je dobio golemu povišicu i posebne bonuse, činilo se da je stvar riješena, no ubrzo se pokazalo da mu to nije dovoljno. Vrijeme pokazuje da je apetit Neymarovih nezasitan i neutaživ.

Neymarovima se ne može vjerovati

Zbog svega navedenog ne treba se čuditi ako Neymarovi ni godinu dana nakon prelaska na Park prinčeva traže novu povišicu i prijete odlaskom. Zapravo, bilo bi iznenađenje da nije tako, to je njihova već uobičajena taktika koja im je do sada prolazila i donosila goleme zarade.

Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

S ovih stranica smo još ljetos prognozirali da bi se tako nešto moglo lako dogoditi. Povijest lakomosti klana Neymarovih sugerirala je da na Parku prinčevu neće dugo vladati euforija te da bi već nakon nekoliko mjeseci Neymarov klan mogao početi stvarati probleme. Zaključak je da su dosadašnjim ponašanjem i djelima pokazali kako im se ne može vjerovati te da su spremni na sve kako bi ispunili svoje ciljeve, a koji su uglavnom vezani uz financijsku korist. Neku izliku uvijek će pronaći.

Ako ništa drugo, ponudit će krokodilske suze na koje se šira javnost u pravilu raznježi i ničice padne. Nije jedini, svjedoci smo da posljednjih godinu tu taktiku upotrebljavaju mnogobrojni nogometaši i općenito sportaši kada žele senzibilirati javnost i skrenuti pažnju u smjeru koji njima odgovara. PR timovi rade punom parom, a Neymarov PR stroj jedan je od najjačih. Stoga, očekujmo suze, izljeve ljubavi i poruke tipa: samo tragam za svojom srećom...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider