Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Past će rekordi

Real sprema povijesni potez: Prodaje tri zvijezde i daje 700 mil. eura za tri igrača

Real se priprema za najspektakularniji prijelazni rok u povijesti...

Galerija Neymar i Luka Modrić (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) +1 Harry Kane protiv Gigija Buffona (Foto: AFP)

Iako ankete najtiražnijih madridskih sportskih dnevnika govore da većina navijača Reala ne žele vidjeti Neymara na Santiago Bernabeuu, iako je nedavno čak i španjolski premijer te osvjedočeni navijač Reala Mariano Rajoy otvoreno izjavio da bi radije uzeo neke druge igrače, predsjednik Reala Florentino Perez navodno ne odustaje od najveće zvijezde PSG-a i brazilske reprezentacije. 

PSG traži za Neymara 400 milijuna eura

Neymar se trenutačno u Brazilu oporavlja od teže ozljede i operacije stopala, zbog koje je propustio uzvratni okršaj s Realom u osmini Lige prvaka, a čime je u Parizu mnoge naljutio i razočarao.

Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Španjolski mediji pišu da je Perez doznao iznos za koji bi PSG eventualno prodao Neymara. Navodno mu je cijenu priopćio osobno predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi, koji mu je ujedno i dobar kolega iz nekih zajednički poslovnih akcija, a radi se o iznosu od 400 milijuna eura.

Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Al-Khelaifi je u povjerljivom razgovoru pred nedavnu utakmicu dvaju klubova na Parku prinčeva rekao Perezu da PSG u biti ne namjerava prodati Neymara, dapače namjerava ga zadržati još godinama, ali ako on doista ne želi ostati i ako bude tvrdoglavo inzistirao na odlasku, neće ga pustiti ispod 400 milijuna eura.

Harry Kane protiv Gigija Buffona (Foto: AFP) Harry Kane protiv Gigija Buffona (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Perez je navodno odgovorio da je spreman to platiti u slučaju da Neymar pristane prijeći u Real. O koketiranju Reala i Neymara spekulira se najmanje godinu dana, zapravo od trenutka kada je Brazilac potpisao za PSG.

Koketiranje s Realom

Neymarov dolazak na Park prinčeva neki su analitičari protumačili tek kao usputnu stanicu između Barcelone i Reala, jer je jasno da Neymar nije mogao izravno prijeći u Real zbog znanog animoziteta dvaju klubova, pa se odlučio za obilaznu taktiku. Vrijeme je pokazalo da u tom dimu ima vatre, klan Neymarovih počeo je slati simptomatične signale u tom smjeru.

Španjolski mediji već mjesecima pišu da se Real priprema za rekonstrukciju momčadi, te da je predsjednik Reala osigurao golemi fond za kupovinu novih igrača u ljetnom prijelaznom roku. Madriđani će navodno baratati s više od 600 milijuna eura!

Real prodaje Isca, Balea i Benzemu

Oko 400 milijuna eura Real će osigurati iz pričuve koju je skupio u protekle dvije godine kada se suzdržavao od kupovine skupocjenih zvijezda, a preostali iznos namaknut će prodajom igrača. Perez je navodno za Neymara već izdvojio na stranu 200 milijuna eura, a još najmanje toliko skupit će prodajom trojice igrača.

Navodno je riječ o Iscu, kojeg želi Manchester City i spreman ga je platiti oko 80 milijuna eura, potom Garethu Baleu kojeg u prvom redu želi Manchester United, a navodno je zainteresiran i njegov bivši klub Tottenham.

Perez planira na Baleu uprihoditi oko 100 milijuna eura. U Realu se nadaju da će nagovoriti Tottenham na trampu s Harryom Kaneom i dodatkom od nekoliko desetaka milijuna eura u kešu.

Treći je na transfer listi Karim Benzema, koji bi se mogao vratiti u Francusku, pitanje je u koji klub, a Real se nada zaradi između 50 i 60 milijuna eura.

700 milijuna eura za tri igrača

Dakle, Real planira prodajom trojice navedenih igrača uprihoditi oko 230-240 milijuna eura, što je više nego dovoljan iznos potreban za zatvaranje Neymarova transfera, budući da je 200 milijuna već spremljeno u škrabicu.

Ako će ih Neymar stajati 400 milijuna, Madriđani se nadaju da za Harryja Kanea i Edena Hazarda neće trebati više od 250 do maksimalno 300 milijuna eura. Dakle, samo na tri igrača Real bi mogao potrošiti blizu 700 milijuna eura.

S time što su Neymar i Kane ipak glavne mete. Nešto se očito kuha, a što će biti, tek ćemo vidjeti. U svakom slučaju ljetni prijelazni rok mogao bi biti najspektakularniji u povijesti, Real bi mogao porušiti sve transferne rekorde.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider