Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dvije priče

Ramos dao naslutiti da se priprema senzacionalan transfer: Real ga čeka raširenih ruku

Španjolski mediji raspisali su se o mogućem Neymarovu povratku na Pirineje…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ponovno se zakuhava priča oko mogućeg Neymarova povratka u Španjolsku. Dok katalonski Sport piše kako je Neymar prilikom nedavnog posjeta Barceloni pitao Lionela Messija i Luisa Suareza bi li ga primili natrag, madridski mediji guraju priču o prelasku u Real.

O toj mogućnosti počelo se šuškati još ljetos, odmah nakon što je postalo jasno da Neymar prelazi u PSG. Dim su pustili madridski mediji, a sada opetovano potpaljuju priču.

Perez ne zaboravlja

Poznato je da je Neymar bio na korak od Reala dok je igrao za Santos. Navodno je čak potpisao i neobvezujući predugovor s Kraljevskim klubom, Florentino Perez već je otvarao šampanjac, no u priču se upleo Sandro Rosell i „nemoralnom ponudom“ u posljednjih trenutak skrenuo je Brazilca prema Barceloni.

Rosell je skupo platio tu financijsku vratolomiju, morao je odstupiti s mjesta predsjednika Barcelone, a Neymar i Barca našli su se na optuženičkoj klupi. Katalonci će i danas reći da im je sve smjestio Real. Objašnjenje je da tašti Perez nikako nije mogao prihvatiti poraz i stoga je odlučio povući političke veze kako bi do maksimuma otežao život Rosellu i Barceloni.

Lakše u Madrid iz Pariza

Naravno, Madriđani niječu da imaju bilo kakve veze sa sudskim procesom koji je uslijedio, ali i dalje ostaje dojam da je Perez teško prihvatio poraz u utrci za Neymarom.
Da Real doista pikira na Neymara, može se nazreti i iz vrlo eksplicitnih izjava kapetana Reala Sergija Ramosa.

„Lakše je da dođe u Real iz PSG-a nego iz Barcelone“, otvoreno je izjavio Ramos u razgovoru za Cadenu SER i pokrenuo nove glasine.

„Užitak je igrati uz najbolje, a Neymar sasvim sigurno spada među najbolje nogometaše na svijetu“, kazao je Ramos dodajući da bi Brazilac donio Realu dodatnu kvalitetu.

„Ako želi doći, vrata Reala su mu otvorena, barem s moje strane. Oduvijek sam imao dobru 'vibru' s njim“, kazao je Ramos pa se našalio: „Razgovarat ćemo o rođendanu njegove sestre.“

Ramos i Real čekaju Neymara raširenih ruku

Je li realno da Neymar u dogledno vrijeme prijeđe u Real, nakon što je ljetos došao u PSG u rekordnom transferu?
„To je ponajprije osobna odluka. Nikad ne možete znati što će se dogoditi, u nogometu se stvari brzo okreću“, prilično sugestivno kaže Ramos.

Očito je da bi Neymar u Realu bio dočekan širom raširenih ruku. Ako bi pristao doći, Perez vjerojatno ne bi škrtario. Bila bi to njegova slatka osveta Barceloni, a Real bi ponovno vratio transferni rekord u svoj posjed. Nema sumnje da bi to bio snažan udarac za Barcelonu i njezin ponos.

Neymar se s čelnicima Barcelone rastao u prilično lošim odnosima, bilo je tu svega, i još uvijek ima, vodit će se sudski postupak oko spornog bonusa, pa se može pretpostaviti da mu ne bi bilo mrsko navući dres Reala.

Neymaru se ne sviđa u PSG-u

Osim toga, Neymar je već nekoliko puta pokazao da nije imun na kontroverze, posebice na zov novca. Madridski mediji guraju priču da se Neymaru i njegovoj družini Pariz ne sviđa, da se ne osjeća nabolje na Parku prinčeva i da mu nedostaje Španjolska. Puno toga će ovisiti o raspletu sezone.

Ako PSG osvoji prvenstvo i Ligu prvaka, sijat će sunce i cvati ruže, no ako bude obratno, ako se dogodi rano ispadanje iz Lige prvaka, sve opcije bit će otvorene. U tom slučaju lako je moguće da se pokaže kako je Pariz bio tek usputna stanica do Madrida. To je glasina koja je u Madridu puštena u istom vrijeme kada je odlazio u PSG. Vrijeme će pokazati je li istinita.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider