Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ne želi igrati "po selima"

Novi sukob u PSG-u i bahati Neymar: Ne podnosi trenera i bira utakmice

Iako rezultatski dobro stoje, stanje u svlačionici PSG-a daleko je od idealnog.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PSG je u ljetnom prijelaznom roku okupio monstruoznu momčad kako bi katarski vlasnici napokon ostvarilisvoje ambicije i pozicionirali se uz bok samoj europskoj eliti. Glavni transfer bio je dovođenje Neymara iz Barcelone; osim što su postavili novi rekord za najskuplji transfer ikad, oteli su Barceloni najveću zvijezdu uz Lea Messija i time pokazali da su spremni za ravnopravno hrvanje s europskim teškašima.

Rezultatski projekt dobro napreduje: u prvenstvu su vodeći s 32 boda, kao i u skupini Lige prvaka u kojoj imaju maksimalnih 12 bodova uz gol razliku 17:0, a posebno je odjeknula visoka 3:0 pobjeda protiv Bayerna.

No, ispod površine stanje je daleko od idealnog, a glavni generator narušenih odnosa u svlačionici je Neymar. Da nešto nije u redu bilo je jasno već u ''slučaju jedanaesterac'', a prema zadnjim informacijama iz Francuske bio je to samo vrh ledenog brijega.

Francuski L'Equipe donosi udarnu insajdersku priču koju prenose gotovo svi svjetski mediji: Neymar je u jako lošim odnosima s trenerom Unaijem Emeryjem, a tenzije između ovog dvojca sve su veće. ''Ponor između njih'', stoji na naslovnici uglednog francuskog lista.

Neymaru se ne igra po francuskim ''selima''

Prema njihovom izvoru iz PSG-a, Neymaru smetaju Emeryjeve duge video-analize, a svojim gestikulacijama, pogledima, govorom tijela i odbijanjem instrukcija jasno daje do znanja treneru da ga ne podnosi te da ne želi da mu itko naređuje.

Lošem stanju u svlačionici PSG-a sigurno neće pomoći ni pravi razlog Neymarovog propuštanja zadnje prvenstvene utakmice protiv Angersa. Iako je službeni razlog bio ozljeda mišića, Neymar navodno nije motiviran za utakmice francuskog prvenstva protiv nedoraslih protivnika pred malim brojem gledatelja. Zanima ga samo Liga prvaka, dok mu se baš i ne ide igrati po francuskim ''selima'' pred desetak tisuća gledatelja.

Emery pokušava ublažiti odnose sa svojom zvijezdom zbog čega je navodno skratio sporne video-analize, a u medijima ga često brani. No, čini se da bi to mogao biti Sizifov posao, a ako se jaz između ovog dvojca nastavi povećavati netko će vjerojatno morati napustiti klub.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider