Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraj sapunice

Neymar platio svoju odštetnu klauzulu, PSG potvrdio najskuplji transfer u povijesti!

Brazilac Neymar platio je svoju klauzulu od 222 milijuna eura kako bi mogao napustiti Barcelonu i pridružiti se francuskom PSG-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je La Liga stopirala transfer Neymara u PSG, Brazilac je stigao izravno u Barcelonu kako bi sam otkupio svoju klauzulu i time zaobišao prepreke koje su se pojavile prilikom realizacije transfera. La Liga je blokirala transfer iz razloga što ga smatra'' financijskim dopingom'', ali nije mogla zaustaviti Neymara da to učini sa svojim odvjetnicima u klupskim prostorijama.

Naravno, Barceloni odgovara da što prije ima na računu 222 milijuna eura kako bi mogla dovesti zamjenu za brazilskog napadača i dodatno ojačati momčad. A isto tako odgovara Neymaru i PSG-u, koji je nakon uplate i potvrdio najskuplji transfer u povijesti nogometa.

25-godišnji Neymar potpisat će za PSG za rekordni iznos, a iz čijeg kuta prošlogodišnji rekord Pogbe izgleda mizerno. S iznosom od 222 milijuna eura Neymar je, primjerice, koštao kao šest Ronalda, četiri Christiana Vierija i tri Hernana Crespa.

"U četvrtak poslijepodne Neymarovi pravni zastupnici osobno su posjetili klupske prostorije i platili 222 milijuna eura u igračevo ime kako bi se raskinuo ugovor. Klub će sada proslijediti Uefi detalje gore spomenute operacije kako bi ona mogla odlučiti o disciplinskim odgovornostima koje bi mogle proizaći iz ovog slučaja", objavila je Barcelona.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider