Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Financijski doping"

PSG i Neymar šokirani nakon što je La Liga stopirala transfer!

Neymar je najkasnije u petak trebao biti predstavljen kao novi igrač PSG-a, no došlo je do najavljenog otpora La Lige i komplikacije njegovog transfera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najspektakularniji nogometni transfer svih vremena naišao je na otpor! Predstavnici Neymara stigli su jutros u sjedište La Lige (Primera) kako bi platili otkupnu klauzulu u visini 222 milijuna eura, međutim ista je odbijena. La Liga je tako ispunila obećanje predsjednika Javiera Thebesa, koji je samo dan ranije rekao da nema namjeru prihvatiti 222 milijuna eura od igrača, odvjetnika i sličnih.

La Liga je zadržala pravo odbiti plaćanje odštetne klauzule jer po pravilima samo ju klub može platiti. Možda i najvažnija stavka u cijeloj priči je činjenica da ne postoji dokaz odakle je novac zapravo pribavljen, iako je svima jasno (Katar).

Brazilac se u srijedu oprostio na treningu od svojih suigrača, te je danas (četvrtak) odradio liječnički pregled u Portu i trebao je najkasnije u petak biti predstavljen u Parizu. Čak je bio i u planovima da debitira nadolazećeg vikenda, ali taj bi se debi ipak mogao odgoditi.

"Riječ je o financijskom dopingu od strane države koji će destabilizirati europski nogomet, međunarodno tržište i sva natjecanja", stoji u objašnjenju Tebasa.

La Liga je potvrdila za BBC da je odbila 222 milijuna eura od predstavnika brazilskog nogometaša, što bi mogao biti početak velikih komplikacija po tom pitanju. Ovo je jedinstven slučaj po mnogim aspektima i zaista je upitno treba li dozvoliti provedbu transfera na ovakav način.

Španjolski sportski list Marca piše kako se Brazilac i njegovi pravni savjetnici namjeravaju obratiti FIFA-i tražeći privremeni transfer u PSG.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider