Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Marcelo u akciji

Igre iza kulisa: Evo kako će Real dovesti Neymara i iskamčiti rekordni sponzorski ugovor

Florentino Perez upregnuo je mašineriju madridskog kluba kako bi osigurao da se Neymar ne predomisli u zadnji trenutak.

Galerija Nasser Al-Khelaifi i Neymar (Foto: AFP) Nasser Al-Khelaifi i Floentino Perez (Foto: AFP) Neymar i Luka Modrić (Foto: AFP) +2 Neymar (Foto: AFP)

Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi u pratnji sportskog direktora pariškog kluba danas stiže privatnim zrakoplovom u posjet Neymaru, koji se nalazi u Brazilu na oporavku od operacije stopala.

Iako se Neymarovi i PSG svim silama trude ostaviti dojam da se ne događa ništa specijalno, posve je jasno da Al-Khelaifi ne dolazi pitati Neymaru kako se osjeća. Le Parisien piše kako se Al-Khelaifi želi osobno uvjeriti namjerava li Neymar napustiti PSG i može li ga razuvjeriti da promijeni odluku. Neymar je navodno blizu odluke da prihvati ponudu Reala s kojim više-manje otvoreno koketira već mjesecima.

Nasser Al-Khelaifi i Neymar (Foto: AFP) Nasser Al-Khelaifi i Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Istovremeno je predsjednik Reala Florentino Perez upregnuo mašineriju madridskog kluba kako bi osigurao da se Neymar ne predomisli u zadnji trenutak. Perez je navodno već poslao svoje predstavnike u Brazil, a uz to je u akciju uključio i Neymarova prijatelja iz brazilske reprezentacije, Marcela, koji drži Neymara na vrućoj liniji. Marcelov je zadatak da uvjeri Neymara kako će ga svlačionica i navijači Reala brzo prihvatiti te da ne mora brinuti što trenutačno nije obljubljen u Madridu.

Perez ima razrađen plan kako da skupi 400 milijuna eura koliko PSG traži za Neymara, a cijeloj akciji novu dimenziju daje simptomatična informacija Asa. Navodno je Nike spreman uključiti se u „transfer stoljeća“ na način da ga djelomično financira. Nike je Neymarov sponzor, dok je Real pod patronatom Adidasa s kojim ima ugovor do 2020. Real i Adidas već duže vrijeme pregovaraju oko novog ugovora, a Nike navodno namjerava istisnuti velikog konkurenta preko Neymarova transfera. Iza kulisa očito se igraju velike igre.

Nasser Al-Khelaifi i Floentino Perez (Foto: AFP) Nasser Al-Khelaifi i Floentino Perez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Navodno je Adidas pristao povećati godišnje sponzorstvo sa 40 na 100 milijuna eura, no čini se da Real traži više i čeka bolju, rekordnu ponudu. Ako je Nike spreman nadjačati Adidasovu ponudu, u koju može biti uključen i Neymarov transfer, nije nemoguće da Real raskine ugovor s njemačkom tvrtkom i prije isteka ugovora. To se već događalo, primjer su Chelsea i Milan, tako da su sve opcije otvorene.

Lukavi Perez očito traži način da jednim udarcem ubije dvije muhe: iskamči veći ugovor i još dobije Neymara.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider