Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
seoba velikih zvijezda

Kakvo će to ljeto biti: Ovo bi trebalo biti 10 najskupljih transfera koji će dostići 100 milijuna eura

Na nogometnoj tržnici ovog ljeta možda neće pasti rekord, ali će biti najviše transfera koji će prelaziti čak 100 milijuna eura.

Galerija Eriksen, Dybala, Griezmann i Coutinho (Foto: AFP) Cristian Eriksen Foto: AFP) Paulo Dybala (Foto: AFP) +4 Antoine Griezmann (Foto: AFP)

Iako se to najavljuje gotovo svakog ljeta posljednjih godina, ovo bi na nogometnom mercatu trebalo biti izrazito prometno. No za razliku od prijašnjih prijelaznih rokova ovaj bi trebao biti rekordan po pitanju broja transfera koji bi mogli prijeći čak 100 milijuna eura ili se jako približiti ovoj nekad magičnoj granici.

Nekoliko klubova nakon loših sezona kreće u izgradnju poput Reala ili Manchester Uniteda. Drugi će pak željeti nadograditi svoje ionako skupe momčadi novim velikim pojačanjima, kao Barcelona, PSG ili Bayern. Madridski As je dao svoju listu desetorice koji bi mogli iza sebe imati ovu cifru.

Sigurna oklada za spektakularan transfer najprije je Eden Hazard koji će sljedeće godine igrati u Real Madridu. Ovaj transfer neće spriječiti ni FIFA-ina kazna Chelseaju koji ne smije dovoditi nove igrače u sljedeća dva prijelazna roka. Cijena koju će Real platiti bit će iznad 100 milijuna eura, ali ne više od toga. A to je za ovakvog igrača na današnjem tržištu u ovoj situaciji dobar posao i za jedne i za druge.

Tko nakon Hazarda?

Tottenham za Cristiana Eriksena traži i 150 milijuna eura, ali Real, čija je Danas velika želja, ne želi platiti baš toliko. On je navodno već s klubom dogovorio osobne uvjete, no Tottenham je uvijek bio tvrd pregovarač.

Možda će Gareth Bale ući u posao kako bi Florentino Perez nekako smekšao Daniela Levyja. Spominju se sve češće posudbe u slučaju Balea iako je i on kandidat za spektakularni transfer. Spominjao se Bayern, ali i Manchester United te PSG kao oni koji bi mogli iskrcati toliki novac za Velšanina.

Paul Pogba i Man United se više ne vole i to je svima jasno. No Englezi će navodno tražiti debelo preko 100 milijuna. Real se spominje kao moguća destinacija, naročito ako otpadne Eriksen. Juventus i PSG su također opcije. Sretno onome tko će morati kontrolirati takav karakter u svlačionici.

Real kupuje, ali i prodaje

Još jedna velika zvijezda u Realu ne vidi svjetlu budućnost. Isco je trebao biti stup novog Reala, ali nije se uspio izboriti niti kod jednog trenera. Madriđani žele na njemu zaraditi velik novac, ali pitanje tko bi mogao iskrcati navodno traženih 100 milijuna. City, PSG, Juventus?

Barcelona se pak želi riješiti svog najskupljeg pojačanja u povijesti. Coutinho se nije snašao i sad žele makar vratiti većinu od uloženih 145 milijuna eura. Problem je što nema previše zainteresiranih nakon kazne Chelseaju i svađe s navijačima Uniteda.

Katalonci zato dovode novu superzvijezdu. Antoine Griezmann vrlo vjerojatno ipak ide prema Barci. Ne znamo hoće li skinuti rekord Coutinha, ali neće biti daleko.

Dybala odlazi

Paulo Dybala mora pronaći novi klub ukoliko želi ispuniti svoj potencijal. Predviđali su da će biti jedan od nasljednika Ronalda ili Messija, ali daleko je od toga. Možda će novi klub u kojem bi mogao dobiti glavnu ulogu biti pravi put. Juventus će tražiti velik novac, možda i blizu 100 milijuna. Manchester United se čini zainteresiran.

I za kraj, uz dvojicu mladih zvijezda spominje se cifra od čak 100 milijuna eura. Prvi je Jadon Sancho, vjerojatno najveća pogreška Manchester Cityja u povijesti. Sad ga iz Borussije u Manchester želi vratiti United, kakva bi to priča bila.

Protiv Dinama smo gledali Joaa Felixa koji nas tada nije bacio na guzicu igrama, ali ako ste pratili Benficu ove sezone jasno je zašto ga svi žele. Benfica je izvjesila cijenu od čak 120 milijuna eura, no želi zadržati barem još jednu sezonu. Ipak, ukoliko netko ponudi 100 milijuna neće razmišljati niti sekunde.

Osim ovih transfera bit će tu još jako puno onih koji će klubovi skupo plaćati. Atletico jako želi Edinsona Cavanija i ljubav je obostrana, u Barcelonu za oko 75 milijuna eura stiže mladi kapetan Ajaxa Mathijs De Ligt, Kalidou Koulibaly bi mogao postati najskuplji branič u povijesti… Čeka nas burno ljeto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider