Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šlag na tortu

Znak da je veliki transfer već dogovoren: Barca skuplja lovu, 4 zvučna imena na listi za odstrel

Čelnim ljudima Atletica dozlogrdilo je koketiranje Griezmanna i Barcelone...

Galerija Antoine Griezmann, Clement Lenglet i Lionel Messi (Foto: AFP) Antoine Griezmann i Lionel Messi (Foto: AFP) Antoine Griezmann (Foto: AFP) +3 Antoine Griezmann (Foto: AFP)

Antoine Griezmann opet je udarna tema katalonskih medija. Nastavlja se prošloljetna transferna sapunica. Nakon potopa na Anfieldu Barcelona je dodatno pojačala zanimanje za francuskog napadača u redovima Atletico Madrida.

Cadena SER tvrdi da je čelnim ljudima Atletica dozlogrdilo koketiranje Griezmanna i Barcelone. Navodno su zakazali skori sastanak s Francuzom na kojem će raščistiti odnose.

Šefovi Atletica žele da im Griezmann jasno i glasno obznani svoje namjere – želi li ostati ili otići – kako im se ne bi ponovilo prošloljetno natezanje, kada je Francuz slavodobitno objavio da ostaje u Atletico. Za produljenje ugovora dobio je bajoslovnu godišnju plaću, navodno oko 20 milijuna eura.

Šefovima Atletica dosta Griezmanna

Cadena SER tvrdi da su u Atleticu sastanak inicirali zbog uvjerenje da su Griezmann i Barcelona već sve dogovorili. Prema tom tumačenju, transfer je zapravo gotova stvar.

Zna se i cijena. Od 1. srpnja odštetna klauzula iznosit će 120 ili 125 milijuna eura, ovisi o izvoru. To i nije neka cifra kada se zna koliko su Katalonci platili Ousmanea Dembelea i Philippea Coutinha. Za njih dvojicu iskrcali su ukupno 270 milijuna eura, a s bonusima to će se možda popeti i do 300 milijuna eura.

Barcelona na nogama: Misteriozni Griezmann najavio konačnu odluku Antoine Griezmann (Foto: AFP) Antoine Griezmann (Foto: AFP) Antoine Griezmann (Foto: AFP) +3 Antoine Griezmann (Foto: AFP)

Malo tko neće se složiti da je Griezmann bolji igrač od obojice, cinici će dodati da mu zajedno nisu ravni. Nakon debakla u Liverpoolu Katalonci su došli do zaključka kako trenutačna momčad nije dovoljno kvalitetna da bi osvojila Ligu prvaka.

Barcelona uložila 700 milijuna eura

Barcelona četiri sezone zaredom ispija gorke pilule u najelitnijem klupskom natjecanju, triput zaredom ispala je u četvrtfinalu i sada u polufinalu. Možda to i ne bi bio tako loš rezultat da se ne radi o Barceloni i činjenici da je u posljednje četiri sezone uložila oko 700 milijuna eura u pojačanja.

Barcelona je ove sezone kao imperativni cilj označila napad na Ligu prvaka, to je „urbi et orbi“ najavio Lionel Messi na otvorenju sezone. Kako su Katalonci doživjeli još jedno gorko razočaranje, koje ih očito jako peče, isti cilj jamačno će prebaciti za sljedeću sezonu.

Francuski napadač šlag na tortu

Zimus je već dogovoren dolazak Frankieja de Jonga, veznjaka Ajaxa, hit-momčadi ove sezone. Katalonci se nadaju da će De Jong biti veliko pojačanje, ali jasno im je da to nije dovoljno.

Liverpool bez naslova, ali kad pogledate što su sve napravil, shvatit ćete kakvu su sezonu imali Navijači Liverpoola (AFP) Mohamed Salah prvi strijelac lige (Foto: AFP) Alisson najbolji vratar u Engleskoj ((Foto: AFP) Navijači Liverpoola (AFP)

Barca pokušava dovesti i De Jongova klupskog kolegu, mlađahnog stopera Matthijsa de Ligta, a šlag na tortu bio bi Griezmann. U paru s Messijem činio bi ubitačnu kombinaciju. 

Problem je što Barca mora prodavati da bi dovodila nove igrače. Lista za odstrel prilično je dugačka, pojedini katalonski mediji barataju s 12 imena, a najviše se spominju Coutinho, Umtiti, Ivan Rakitić i Sergio Busquets. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider