Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo je ''nemoguće''

Liverpool bez naslova, ali kad pogledate što su sve napravil, shvatit ćete kakvu su sezonu imali

Liverpool je opet ostao bez toliko željenog naslov engleskog prvaka, ali igrači i trener Klopp mogu itekako biti ponosni.

Galerija Navijači Liverpoola (AFP) Mohamed Salah prvi strijelac lige (Foto: AFP) Alisson najbolji vratar u Engleskoj ((Foto: AFP) Navijači Liverpoola (AFP)

Ukoliko Liverpool u finalu u Madridu 1. lipnja pobijedi Tottenham, pokazat će se još jednom kako je on jedan od onih klubova kojima je očito lakše osvojiti Ligu prvaka nego englesko prvenstvo. Dogodilo se to 2005. godine u Istanbulu, a povijest se može ponoviti 14 godina poslije.

Bitka za naslov engleskog prvaka izgubljena je u posljednjem kolu, baš kao i prije pet sezona kada je također Manchester City bio maleni korak ispred, a post bez najvažnijeg naslova za Liverpool povećao se na dugih 29 godina.

No ova sezona ući će u povijest kao najjače prvenstvo Engleske u povijesti, a City kao klub koji se tu sezonu Premierlige okitio kao šampion. Nikad ovakva bitka nije vođena u kojoj prva dva kluba imaju ukupno osvojenih čak 195 bodova.

Manchester City nakon preokreta osvojio novi naslov prvaka, Guardiola piše povijest! Manchester City obranio naslov prvaka (Foto: AFP) Slavlje Cityja (Foto: AFP) Sadio Mane (Foto: AFP) +5 Sadio Mane (Foto: AFP)

Ovo se možda nikad neće ponoviti

Liverpool je ispao gubitnik, ali usprkos tom epitetu zaradio je poštovanje mnogih zbog sezone u kojoj je ostvario nevjerojatne brojke. Osvojio je čak 97 bodova, a to bi mu bilo dovoljno za osvajanje naslova u svim sezonama u povijesti osim u posljednje dvije. Također, Redsi su ispred trećeplasiranog Chelseaja imali čudesnih 25 bodova prednosti.

Liverpool je momčad koja je ove sezone primila najmanje pogodaka (22), imali su najviše utakmica bez primljenog gola i službeno najboljeg vratara lige, Alissona, imali su igrača sezone, Virgila van Dijka, imali su dvojicu najboljih strijelaca lige, Manea i Salaha s po 22 pogotka i, na kraju, imali su jedan jedini poraz u sezoni.

Jürgen Klopp (Foto: AFP) Klopp čestitao Cityju i poslao poruku navijačima: ''Ovo je vrlo posebna sezona i opet ćemo biti tu'' divider

Uz sve ovo nabrojano, niti jedan klub u povijesti nije imao 30 pobjeda u sezoni a da nije bio prvak, niti jedan klub u povijesti nije imao samo jedan poraz u sezoni, a da nije osvojio naslov. To može samo Liverpool, našalit će na svoj način njegovi navijači. I pokušati zaboraviti onih sedam bodova ispred Cityja na početku godine…
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider