Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gubili pa preokrenuli

Manchester City nakon preokreta osvojio novi naslov prvaka, Guardiola piše povijest!

Pobjedom protiv Brightona Manchester City obranio je naslov engleskog prvaka.

Galerija Manchester City obranio naslov prvaka (Foto: AFP) Slavlje Cityja (Foto: AFP) Sadio Mane (Foto: AFP) +5 Sadio Mane (Foto: AFP)

Manchester City obranio je naslov engleskog prvaka visokom 4:1 pobjedom u posljednjem kolu kod Brightona. City je sam ovisio o sebi u posljednjem kolu s Liverpoolom za petama, ali nije posustao i s nevjerojatnom 14. pobjedom u nizu sasvim zasluženo obranio naslov engleskog prvaka.

Liverpool je svoj zadatak također uspješno ispunio i pobijedio Wolverhampton s 2:0.

City je osvojio naslov sa samo bodom više od također fantastičnog Liverpoola kojem nije bilo dovoljno ni nevjerojatnih 97 bodova i samo jedan poraz u borbi za naslov. Nikad u povijesti niti jedan drugoplasirani klub nije skupio toliko bodova. Redsi priliku za naslov imaju u Ligi prvaka gdje su stigli do finala s Tottenhamom.

Liverpool je slavio samo jednu minutu

Počelo je sjajno za Liverpool. Redsi su u 17. minuti poveli 1-0 golom Sadia Manea i u tim trenucima momčad s Anfielda je bila prvak. Korak bliže naslovu Liverpool je stigao u 27. minuti kada je Glenn Murray nakon ubačaja iz kornera doveo Brighton u vodstvo protiv Manchestera. No, prednost domaćina kratko je trajala. Svega 87 sekundi kasnije City je izjednačio, a pogodak i to 21. ove sezone zabio je Sergio Aguero.

Građani su u potpunosti okrenuli rezultat u 38. minuti kada je Aymeric Laporte glavom za 2-1 nakon ubačaja iz kornera, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Riyad Mahrez u 64. minuti. Za kraj priče sjajno je zabio Ilkay Gundogan iz slobodnjaka u 72. minuti.

Posljednje dvije sezone Premierlige, koje je obje osvojio City, bile su rekordne po broju osvojenih bodova najbolje momčadi u sezoni.

Liverpool bez naslova, ali kad pogledate što su sve napravil, shvatit ćete kakvu su sezonu imali Navijači Liverpoola (AFP) Mohamed Salah prvi strijelac lige (Foto: AFP) Alisson najbolji vratar u Engleskoj ((Foto: AFP) Navijači Liverpoola (AFP)

Guardiola i City pišu povijest engleskog nogometa

Također, ovo je prvi put u posljednjih deset godina da je jedan klub obranio naslov prvaka Engleske, posljednji koji je prije Pepa Guardiole to uspio bio je legendarni Sir Alex Ferguson 2009. godine kao menadžer Manchester Uniteda.

To je ukupno šesti naslov prvaka za Man City, četvrti u 21. stoljeću kada su ih kupili vlasnici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Sa šest naslova prvaka izjednačili su se s Chelseajem i Sunderlandom.

No za City nije gotova sezona, jer ih čeka finale FA kupa s Watfordom. Ukoliko uzmu i taj trofej, Pep Guardiola i njegova momčad ući će u povijest kao jedini koji su uspjeli osvojiti sva tri trofeja u Engleskoj u istoj sezoni. U veljači su, podsjetimo, osvojili Liga kup pobijedivši u finalu Chelsea.

Treneru Cityja Guardioli ovo je osmo prvenstvo koje je osvojio na klupi, nakon tri s Barcelonom i tri s Bayernom, sada ima i dva sa Cityjem u Engleskoj. S Barcom je osvojio i dvije Lige prvaka.

Brighton - Man City 1:4, Liverpool - Wolves 2:0

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider