Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pregovori u tijeku

Real postigao dogovor s velikom zvijezdom: Madriđani ruše Baleov rekord

Christian Eriksen na pola je puta do Santiago Bernabeua...

Galerija Nelson Semedo i Christian Eriksen (Foto: AFP) Eriksen slavi pobjednički pogodak (Foto: AFP) Christian Eriksen i Felipe Anderson (Foto: AFP) +3 Cristian Eriksen i Eden Hazard (Foto: AFP)

Real Madrid postigao je verbalni dogovor s Christianom Eriksenom, piše madridski As.

Veznjak Tottenhama i danske reprezentacije blizu je Santiago Bernabeua. As piše da je već odrađeno pola posla. Madriđani su navodno postigli načelan dogovor s Eriksonom, koji bi u Realu trebao imati osjetno veću plaću.

Spekulira se Danac u Tottenhamu zarađuje nešto više od četiri milijuna eura neto godišnje. Real je navodno pokrenuo pregovore s Tottenhamom kako bi početkom ljetnog prijelaznog roka zaključio transfer.

Pregovori Reala i Tottenhama u tijeku

Madriđani su svjesni da neće biti nimalo lako postići dogovor s tvrdim pregovaračem kakav je Daniel Levy, dugogodišnji predsjednik Pijetlova. Slučajevi Luke Modrića i Garetha Balea, dvojice bivših igrača Tottenhama koji su svojevremeno prešli u Real, to najbolje pokazuju.

Real je nakon puno muke uspio dovesti Modrića za 35 milijuna eura odštete, dok ga je Bale stajao čak 101 milijun. Iako su na Bernabeuu dugo tvrdili da je cifra manja za deset milijuna, vjerojatno kako bi pokazali da je stajao manje od Cristiana Ronalda, na kraju se pokazalo da su informacije engleskih medija bile točne.

Naime, Football Leaks je objavio dokumente koji pokazuju da je Real isplatio Tottenhamu u to vrijeme rekordnu svotu.

Tottenham traži za Eriksena 150 milijuna eura

Real je prvi put poslao Tottenhamu upit za Eriksena krajem prošle godine, a stigao je odgovor koji je šokirao Madriđane. Tottenham je tada tražio čak 250 milijuna eura. Levy je bio razjaren očijukanjem Reala s Tottenhamovim trenerom Mauriciom Pochettinom krajem prošle sezone, nakon što je Zinedine Zidane podnio ostavku.

Levy se u međuvremenu ponešto ohladio budući da je Eriksen odbio produljiti ugovor koji mu istječe 2020. Sada se spekulira da traži „samo“ 150 milijuna. U Realu se nadaju da će do ljeta uspjeti još malo smanjiti Levyjev apetit. U svakom slučaju, to će biti Realov rekordni transfer.

Kaneov ugovor poremetio odnose

Tottenham je produljio ugovor sa svojom najvećom zvijezdom, Harryjem Kaneom do 2024. Kane je dobio plaću od 11 milijuna eura godišnje. Taj je ugovor navodno loše djelovao na odnose u svlačionici Tottenhama.

Eriksen navodno traži slična primanja kako bi produljio ugovor, a Tottenham ne pristaje na te zahtjeve. Pijetlovi su u financijskim poteškoćama, izgradnja novog stadiona skupo ih je stajala i pretpostavlja se da će morati prodati jednu ili dvije ponajveće zvijezde. To je karta na koju igra Real.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider