Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobre vijesti za Matea

Kovačić riješio pitanje nastavka karijere, Real pred rekordnim transferom

Čini se da će Mateo Kovačić riješiti svoju situaciju na najpovoljniji način...

Mateo Kovačić, Eden Hazard i Maurizio Sarri (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Eden Hazard širom otvorenih jedara plovi prema Real Madridu, a Mateo Kovačić ostaje u Chelseaju. Madridska Marca piše da je s obje strane sve praktički dogovoreno i da se čeka samo realizacija dogovora.

Prema najnovijem tumačenju, Kovačić će moći ostati u Chelseaju unatoč zabrani o registriranju novih igrača koju je dobio londonski klub. Ta kazna je potvrđena u žalbenom postupku i ne može se promijeniti. Chelsea u sljedeća dva prijelazna roka neće moći registrirati nove igrače.

Rakitić izazvao veliku frku u Barceloni: Evo zašto ga mučki udaraju sa svih strana Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Jose Maria del Nido (Foto: Mundo Deportivo/Instagram)) Ivan Rakitić u akciji protiv Liverpoola (Foto: AFP) +4 Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Međutim, Kovačić je prošlog ljeta stigao na Stamford Bridge na jednogodišnju posudbu, pa Marca tumači kako ne podliježe kaznenom pravorijeku te će zbog toga moći produljiti ugovor na još jednu godinu. Nakon što mu istekne kazna u ljeto 2019., Chelsea će otkupiti Kovačićev ugovor od Reala.

Menadžer Chelseaja Maurizio Sarri već je potvrdio da želi zadržati Kovačića, tako da je i s te strane sve riješeno. Kovačić je u nekoliko navrata potvrdio da se dobro osjeća u londonskom klubu i da bi želio ostati.

Barcelona nakon eurokatastrofe: Odlazi deset igrača, stižu tri ključna pojačanja Barcelona obranila naslov španjolskog prvaka (Foto: AFP) Luka Modrić i Frenkie de Jong (Foto: AFP) Matthijs de Ligt (Foto: AFP) +2 Ivan Rakitić (Foto: AFP)

S druge strane, posve je jasno da Hazard želi prijeći u Real, Belgijac to i ne krije, u nekoliko je navrata javno rekao da mu je san obući dres Kraljevskog kluba, a da odlazi u Real to je potvrdio i u nedavnom razgovoru s navijačima Chelseaja. Sadržaj razgovora završio je u britanskim medijima.

Spekulira se da će Chelsea dobiti odštetu između 100 i 110 milijuna eura, što će biti najveći ulazni transfer u povijesti Kraljevskog kluba. Zasad rekord drži Gareth Bale sa 101 milijunom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider