Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sporna fotka "dežurnog krivca"

Rakitić izazvao veliku frku u Barceloni: Evo zašto ga mučki udaraju sa svih strana

Nakon fijaska u Liverpoolu Ivan Rakitić na udaru je navijača Barcelone i katalonskih medija…

Galerija Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Jose Maria del Nido (Foto: Mundo Deportivo/Instagram)) Ivan Rakitić u akciji protiv Liverpoola (Foto: AFP) +4 Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Iako Ivan Rakitić nije bio najlošiji igrač Barcelone u "debaklu stoljeća“ protiv Liverpoola, iako je ove sezone uglavnom igrao dobro ili čak vrlo dobro, iako je, primjerice, njegov kolega u veznom redu Sergio Busquets već duže vrijeme u katastrofalnoj formi i gotovo redovito je najlošiji ili jedan od najlošije ocjenjenih igrača Barcelone, katalonski mediji možda i najžešće su se okomili na hrvatskog veznjaka.

Čini se da Rakitić postaje dežurni krivac za Barcelonine neuspjehe. Utakmica na Anfieldu nije ni završila, a već su se pojavili napisi kako Barcelona prodaje ili jedva čeka da proda Rakitića.

Rakitić pod rafalnom paljbom

Da je Rakitić nanizao toliko loših partija kao Busquets, prisjetimo se samo njegove užasne partije u Manchesteru protiv Uniteda, katalonski mediji vjerojatno bi ga ispalili iz topa, da se malo našalimo. No Busquets je domaći dečko, Barcino dijete, za njega imaju puno obzira, dok se po Rakitiću udara iz svih oružja, traži mu se trunka u oku.

Barcelona nakon eurokatastrofe: Odlazi deset igrača, stižu tri ključna pojačanja Barcelona obranila naslov španjolskog prvaka (Foto: AFP) Luka Modrić i Frenkie de Jong (Foto: AFP) Matthijs de Ligt (Foto: AFP) +2 Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Razljućenim katalonskim medijima i strujama koje bi voljele vidjeti Rakitića na transfernom listi, kao naručen je došao nesmotren potez hrvatskog veznjaka. Potez koji je podigo veliku prašinu u Kataloniji. Naime, Rakitić je nakon poraza u Liverpoolu skočio do Seville.

Tamo se sa širokim smiješkom fotografirao s Joseom Mariom Del Nidom, sinom predsjednika nogometnog kluba Seville, u kojem je Rakitić ostavio dubok trag. Fotografiju je objavio jedan od njegovih prijatelja na društvenim mrežama. Velika pogreška. Malo je reći da je objava dočekana na nož u katalonskim medijima.

Sporna fotografija

Sport piše da je Rakitić dodatno razjario ionako ljutite navijače Barcelone te da stoga ta objava nije dobro sjela ni čelnim ljudima katalonskog kluba.

Može se reći da je Rakitić napravio nepromišljen potez, u ovakvoj situaciji najbolje je ostati „nevidljiv“ i ne slikati se okolo, no ne možemo se oteti dojmu kako neki u Barceloni neki jedva čekaju svaki krivi korak hrvatskog reprezentativca.

Liverpool razbio Barcelonu i napravio povijesni preokret: Redsi u finalu Lige prvaka! Liverpool slavi (Foto: AFP) Lionel Messi i Fabinho (Foto: AFP) Luis Suarez i Virgil van Dijk (Foto: AFP) +1 Jordan Henderson (Foto: AFP)

To im je šansa da ga napadnu i ocrne pred navijačima. Očito se iza kulisa igraju razno-razne igrice. Ostaje dojam da neki pokušavaju stvoriti atmosferu u kojoj će prodaja Rakitića biti neminovna, kao da će se time sve riješiti. Zna se da se javno mijenja formulira napisima u medijima.

Igre iza kulisa

Jasno je da se treba otvoriti mjesto za nadolazećeg Frankieja de Jonga, a i ove ljeto je zadnja šansa da Barcelona na Rakitiću dobro zaradi. Jednim udarcem Katalonci bi ubile dvije muhe.

Trenutačna situacija s Rakitićem još je jedan dokaz kako se nogometu preko noći može stubokom promijeniti situacija i cjelokupan dojam o nekoj momčadi ili igraču. U ovom slučaju u negativnom kontekstu.

Messi kao blagoslov i prokletstvo: Ova Barca nema petlju, a ni plan B. Svi čekaju jednog čovjeka Lionel Messi i Fabinho (Foto: AFP) Lionel Messi (Foto: AFP) Messi slavi pogodak protiv Manchester Uniteda (Foto: AFP) +1 Igrači Barcelone u šoku (Foto: AFP)

Rakitić je praktički do jučer bio hvaljen i visoko cijenjen u Barceloni. Mnogi su mu tepali da je jedan od ključnih igrača Barcelone. I navijačima i medijima nije bilo jasno zašto čelnici Barcelone odugovlače s produljenjem ugovora. Mnogi su tvrdili da je Rakitić zaslužio novi ugovor i povišicu.

Čelnici Barcelone također su javno hvalili hrvatskog reprezentativca, no bilo je vidljivo da odugovlače i kalkuliraju. Do jučer je izgledalo logično da Rakitić dobije to što traži, no nakon Barcina fijaska u Liverpoolu, ništa više nije sigurno. Rakitić je preko noći postao dežurni krivac, a hoće li biti i Barcin Pedro, to ćemo tek vidjeti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider