Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
megatransfer opet u igri

Barcelona nakon eurokatastrofe: Odlazi deset igrača, stižu tri ključna pojačanja

Sanjali su još jednu trostruku krunu na Camp Nouu, no Liga prvaka opet im je izmakla.

Galerija Barcelona obranila naslov španjolskog prvaka (Foto: AFP) Luka Modrić i Frenkie de Jong (Foto: AFP) Matthijs de Ligt (Foto: AFP) +2 Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Barcelona je i drugu sezonu u nizu ispala iz Lige prvaka prije finala nakon što su njihovi suparnici napravili nevjerojatne preokrete u uzvratnim utakmicama. Nakon što su oni to učinili PSG-u, u najvećem od svih preokreta u povijesti europskog nogometa, sudbina se poigrala s nogometašima Barce.

Pred njima je još finale Kupa kralja s Valencijom, no ni slavlje u toj utakmici koje im donosi obranu dvostruke krune nije garancija da će na klupi ostati Ernesto Valverde. On će usprkos berbi trofeja ostati upamćen kao onaj koji je uspio prosuti 4:1 protiv Rome i 3:0 protiv Liverpoola.

Desetorica nisu sigurna

Osim špekuliranja s njegovim odlaskom, u španjolskim se medijima naveliko piše o mogućim i vjerojatnim odlascima pojedinih igrača Blaugrane. Neki su sigurni kao Kevin Prince Boateng, Jeison Murillo i Thomas Vermaelen, igrači koji nisu činili bitan faktor u ovoj sezoni.

Na izlaznim je vratima i Jasper Cillessen, bivši vratar Ajaxa. Branio je tek u Kupu kralja i nekim utakmica, i to jako dobro. Nije uopće jasno zašto je uopće pristao biti zamjena fenomenalnom Ter Stegenu pored kojeg se neće nabraniti.

Prvi na udaru navijača najskuplje je pojačanje u povijesti kluba. Phillipe Coutinho nije se najbolje snašao i kako sada stvari stoje, nitko ga neće čekati u drugoj sezoni. Problem je što se kao zainteresirani kupac najviše spominjao Chelse,a koji ga je htio dovesti umjesto Edena Hazarda. No kazna FIFA-e zabranila je dovođenje igrača londonskom klubu.

Samuel Umiti osvojio je s Francuskom Svjetsko prvenstvo i činio se kao jedna od najboljih kupovina Barce posljednjih godina. No problemi s ozljedama i slabija forma nakon povratka smanjili su početni zanos kod navijača i čelnika kluba, a na sceni se pojavio i Mathijs de Ligt, 19-godišnjak koji će vrlo vjerojatno ovog ljeta obući dres Barce.

Messi kao blagoslov i prokletstvo: Ova Barca nema petlju, a ni plan B. Svi čekaju jednog čovjeka Lionel Messi i Fabinho (Foto: AFP) Lionel Messi (Foto: AFP) Messi slavi pogodak protiv Manchester Uniteda (Foto: AFP) +1 Igrači Barcelone u šoku (Foto: AFP)

Opet se spominje Ivan Rakitić

I 40 milijuna vrijedno pojačanje Malcom također bi mogao sreću potražiti drugdje, a klub na njemu planira zaraditi veći novac. Barem da vrati većinu uloženog. Rafinha će također vjerojatno potražiti novu sredinu. Inter je odbio kupiti ga za 30 milijuna eura, ali sad će ta cijena zbog brojnih ozljeda biti mnogo manja.

Denis Suarez vratio se iz Londona, gdje se nije naigrao. Arsenal ga neće otkupiti, a kad se oporavi od ozljede, i on će u izlog.

I na kraju, mediji, nažalost, opet sve više pišu o odlasku našeg Ivana Rakitića. On želi veću plaću, a klub mu je gotovo sigurno neće dati. Ivan bi mogao tražiti posljednji veliki transfer karijere, a tome se nekako sve više nadaju i u klubu. Barem tako pišu oni koji poznaju stvari unutar ureda na Camp Nouu.

Ernesto Valverde (Foto: AFP) Uzeo dva naslova prvaka, a otkaz visi u zraku: Kako je Valverde uspio opet uprskati? divider

Ključna pojačanja

Razlog je Frenkie de Jong, koji će upasti na njegovo mjesto. Mladi nogometaš Ajaxa trebao bi voditi novi vezni red Barce zajedno s Arthurom, još jednim mladim veznjakom kojeg navijači obožavaju. Spomenuti Mathijs de Ligt mogao bi nakon ispadanja iz Lige prvaka, a sigurno nakon zadnjeg kola u Nizozemskoj, objaviti kako i on prelazi u Barcelonu.

Njih dvojica trebali bi biti nova snaga ponosa Katalonije dugi niz godina. Ostaje još samo pitanje tko će doći u napad. Tražio se mladi napadač, no opet se naveliko otvara opcija spektakularnog transfera Antoinea Griezmanna. Katalonski mediji opet su mu naklonjeni i sada je on taj koji bi mogao diktirati uvjete. Opet.

S jednom utakmicom, katastrofom na Anfieldu, dosta se toga promijenilo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider