Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tri opcije

Novi trener Barcelone mora hitno riješiti najveći problem: O ovome sve ovisi

Nedostatak centralnog napadača trenutačno je najakutniji problem Barcelone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi trener Barcelone Quique Setien u najkraćem roku mora donijeti iznimno važnu odluku: tko će zamijeniti ozlijeđenog Luisa Suareza na mjestu centralnog napadača?

Hoće li mjesto centarfora popuniti iz unutrašnjih rezervi ili igračem koji će doći sa strane? Sportski direktor Eric Abidal čeka trenerovu odluku, no kako trenutačno stvari stoje, čini se da je izvjesnije kako Barcelona ipak neće izaći na zimsko tržište nogu.

gol expired Magic šokirao LeBrona i Lakerse: Orlando prekinuo niz Jezerčana, povijesna večer Dončića divider

Dva su ključna razloga: financijski i igrački. Iako je ostvarila ogromne prihode u prošloj sezoni i prvi put izbila na čelnu poziciju Deloitteove liste najbogatijih klubova, Barcelona u ovom trenutku ne stoji baš najbolje s kešom. Katalonci puno zarađuju, ali puno i troše. Rashodi su im ogromni, a proračun prenapregnut.

Barcelona je prije ostavke Ernesta Valverdea slala signale kako bi se u zimskom prijelaznom roku mogla riješiti nekih igrača i tako rasteretiti blagajnu. No Valverde je dobio otkaz i došao je novi trener, pa su izdaci još veći.

gol expired Uoči okršaja s Hrvatskom njemački izbornik napravio jednu značajnu promjenu u sastavu divider

Naime, baskijskom treneru mora se isplatiti poprilična otpremnina jer mu je ostalo još godinu i pol dana do isteka ugovora, a Setien je dobio podjednaku plaću tako da su se izdaci za trenera udvostručili.

Drugi je razlog taj što Katalonci ne žele zatvarati prostor svojim velikim nadama Ansu Fatiju i Carlesu Perezu. Njih dvojica sada bi trebala dobiti više prostora.

Ako bi Barcelona i izašla na tržište, išlo bi se u kupovinu osrednje skupih igrača, najviše do 25 milijuna eura. Prvi su na listi evetualnih pojačanja Cristhian Stuani (Girona) i Chimy Avila (Osasuna). Međutim, u ovom je trenutku izglednije da će se Setien odlučiti pokrpati rupu u vršku napada igrača s igračima koji već igraju u Barceloni.

gol expired McGregor kakvog još nismo vidjeli: Fanovi "razočarani" napustili sučeljavanje Conora i Cerronea divider

Prvi je kandidat Antoine Griezmann. Francuz je već igrao na toj poziciji u bivšim klubovima i vjerojatno mu ne bi trebalo puno da se uigra. Na mjesto centralnog napadača može i Lionel Messi. Argentinac je u prošlosti znao zaigrati na toj poziciji, više kao lažna devetka.

Treća je opcija spomenuti Ansu Fati. Iako je mlađahni igrač u prvom redu krilo, pokazao je da se dobro snalazi i na mjestu centralnog napadača. Sjajnim golom glavom protiv Osasune istaknuo je kandidaturu.

gol expired Dinamo dobio rekordnu ponudu za Olma: Slavni klub želi Danija, ali rizik nije mali divider

Postoji opcija i s 19-godišnjim Abelom Ruizom, napadačem druge Barcelonine momčadi, koji je najavio odlazak u zimskom prijelaznom roku ako ne dobije priliku u prvoj momčadi.

U svakom slučaju, nedostatak centralnog napadača trenutačno je najakutniji problem Barcelone. O rješenju tog problema mogla bi ovisiti sezona, ali i Setienova karijera na Camp Nouu. Ako ne pronađe pravi odgovor, zacijelo neće dugo izdržati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider