Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li ovo prava prilika?

Dinamo dobio rekordnu ponudu za Olma: Slavni klub želi Danija, ali rizik nije mali

Milan je navodno poslao ponudu Dinamu za Danija Olma…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S Dinamovih priprema u Rovinju stiže informacija da je Milan navodno poslao ponudu za Danija Olma.

Sportske novosti pišu da su pregovori u tijeku te ističu da se barata s cifrom od 30 milijuna eura, što bi bio novi transferni rekord HNL-a.

Interes Milana nije od jučer. Da su Rossoneri zainteresirani, spekuliralo se i krajem prošlog ljeta, kada je prostrujala glasina kako se šef nogometnih operacija talijanskog kluba, legendarni hrvatski kapetan Zvonimir Boban raspituje za Olma.

gol expired Odbrojavaju se sati do povratka McGregora u izravnom prijenosu na GOL.hr-u divider

Priča o Milanu zamrla je na nekoliko mjeseci. Sve donedavno u spekulativnoj orbiti bila je Barcelona.

Nedavno su Olmovi zastupnici otkrili da im je Barcelona poslala službenu ponudu za Olma. U Dinamu nisu bili zadovoljni visinom ponude, koja je navodno iznosila "tek" deset milijuna eura.

Prije toga hrvatskim medijskim eterom prokuljala je informacija da je na adresu Dinama ponudu poslala Borussia M'gladbach.

Pisalo se o iznosu između 19 i 22 milijuna eura, ovisno o izvoru. Dinamo ju je navodno odbio. Koliko je poznato, to su jedine službene ponude koje su dosad stigle na adresu Dinama.

gol expired Velika hrvatska nada objasnila katastrofu Francuske i Danske: "To je lekcija" divider

U međuvremenu su katalonski mediji objavili da Barcelona odustaje od Olma, barem privremeno. Spekulira se da novi trener Barce Quique Setien želi da mu dovedu veznjaka Napolija Fabiana Ruiza.

Stoga je posve logično da se Dinamo i Olmo okreću novim potencijalnim kupcima. Budući da Olmo uporno odbija produljiti ugovor, iako mu Dinamu navodno nudi za hrvatske prilike rekordnu plaću, te da će Olmo sljedeće zime imati odriješene ruke za traženje novog kluba, logično je zaključiti da će Modri pokušati prodati španjolskog veznjaka do kraja zimskog prijelaznog roka.

gol expired Nova senzacija na rukometnom Euru: Nakon Francuske ispali i aktualni svjetski i olimpijski prvaci! divider

Je li stigla ponuda Milana i o kojoj je cifri riječi, vjerojatno će se više znati u sljedećih nekoliko dana? Činjenica je da Milan već godinama ne stoji dobro, pa i ove sezone jako loše stoji na ljestvici. Milan je po svemu daleko od dana kada ga je sredinom 80-ih kupio Silvio Berlusconi i u nekoliko ga godina pretvorio u najjači klub svijeta.

Današnji vlasnici nisu ni blizu tada moćnom Berlusconiju. Usporedbe su neumjesne i nemoguće. Rossoneri su godinama u velikoj krizi i pitanje je kada će se iz nje izvući.

Momčad Barcelone (Foto: AFP) Novi trener Barce dovodi skupocjenu zvijezdu: Udarac za Olma i Dinamo, teški dani za Rakitića divider

Unatoč očitom riziku, jer nitko ne može znati kako će se razvijati situacija na San Siru i koliko će kriza potrajati, Olmo navodno nema ništa protiv prelaska u redove sedmerostrukog prvaka Europe.

Neki će reći da bi se i osjetno boljim igračima od Olma u današnjem Milanu bilo jako teško snaći. Slavni klub bremenit je brojnim problemima i možda nije baš dobra prilika za razvoj mladog igrača.

Možda bi bilo bolje pričekati ponudu kakvog imenom manjeg, ali sređenijeg i organiziranijeg zapadnoeuropskog kluba.

gol expired Dinamo ulazi u veliki rizik: Može zaraditi silne milijune, ali i ostati praznih ruku divider

Milan je trenutačno je u tunelu iz kojeg se ne vidi izlaz. Slučaj Ante Rebića govori koliko je komplicirana situacija u Milanu.

Hrvatski reprezentativac prilično se opekao kada je pristao prijeći u Milan iz Eintrachta. U Milanu je jesenski dio sezone proveo zavaren na klupi, skupio je minimalnu minutažu. Olmu se to ipak vjerojatno neće dogoditi. Ako Milan doista istrese Dinamu 30 milijuna eura, Španjolac će vjerojatno imati dobru minutažu, barem u početku.

U svakom slučaju, teško je procijeniti je li Milan dobro rješenje za Olma. Vrijeme će pokazati.

  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider