Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Mađari razbili Island

Nova senzacija na rukometnom Euru: Nakon Francuske ispali i aktualni svjetski i olimpijski prvaci!

Mađarska rukometna reprezentacija pobijedila je Island u posljednjem kolu skupine E s 24:18 i tako izbacila Dansku s Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su se, uz kasniju pomoć Norvežana, Portugalci pobrinuli za veliku senzaciju i izbacivanje Francuske s rukometnog Eura nakon samo dva kola, Mađari su kreirali možda još veću senzaciju. Prvi krug nije preživjela ni Danska, aktualni svjetski i olimpijski prvak.

Mađari su u prošlom kolu Dancima oteli bod, a onda su danas razbili Islanđane s 24:18. Island je, pak, u prvom kolu također iznenadio Dance, koji poput Francuza ostaju bez svega nakon samo dvije utakmice. Tako su dvije najdominantnije momčadi posljednjih desetak godina ispale već u prvom krugu, što je samo po sebi gotovo nevjerojatno.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Uoči posljednjeg kola u skupini E Island je vodio s četiri boda, Mađarska je imala tri, Danska jedan, a Rusija je bila posljednja s dva poraza.

Olimpijskim pobjednicima i svjetskim prvacima trebala je pobjeda Islanda protiv Mađarske kako bi ostali u igri za prolaz, dok je Islandu trebala pobjeda kako bi u drugi krug prenio dva boda. Međutim, Mađari su im pokvarili planove. Pobjedom su osvojili prvo mjesto u skupini i u drugi krug prenose bodove, Island ide dalje s nulom, a Danci odlaze kući. 

Island vodio i pet razlike, na kraju bez boda u drugi krug

Mađarska je odlično ušla u susret i povela je 3-0, no tada je stala. Island je zabio šest golova u nizu, dok Mađarska skoro 10 minuta nije zabila pogodak. U 24. minuti Island je imao i +5 (11-6), no do kraja poluvremena Mađarska je smanjila na tri gola zaostatka (12-9).

U nastavku susreta Mađarska je zaigrala fantastično. Roland Mikler je počeo braniti nemoguće i islandska prednost se počela topiti. Mađarska je izjednačila na 15-15, a u 48. minuti i povela 18-17. Pet minuta kasnije Mađari su imali četiri gola prednosti (21-17) i do kraja više nisu ispuštali vodstvo. Island je u drugom dijelu zabio svega šest golova, a primio čak 15.

Junak mađarske pobjede bio je Mikler s 15 obrana pri čemu je obranio sva četiri islandska sedmerca. Sjajan je bio i Bence Banhidi s osam obrana, dok su Zoltan Szita i Bendeguz Boka zabili po četiri gola.

Kod Islanda najefikasniji su bili Aron Palmarsson i Gudoj Valur Sigurdsson sa po četiri boda.

Mađarska je osvojila prvo mjesto u skupini s pet bodova, Island je drugi sa četiri boda, Danska ima bod i utakmicu manje, a Rusija je bez bodova, ali uz susret manje.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider