Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ozbiljno protiv Austrije

Velika hrvatska nada objasnila katastrofu Francuske i Danske: "To je lekcija"

Uoči utakmice s Austrijom na Europskom rukometnom prvenstvu porazgovarali smo s hrvatskim reprezentativcem Marinom Šipićem.

Nakon sjajnih predstava u prvom krugu, hrvatska rukometna reprezentacija sutra u Beču kreće u borbu za polufinale Europskog rukometnog prvenstva.

U prvoj utakmici drugog kruga Kauboje čeka domaćin Austrija.

Reporter Nove TV Stipe Antonijević porazgovarao je s Marinom Šipićem, kružnim napadačem hrvatske reprezentacije.

Je li Hrvatska spremna za Austriju i što možemo sutra očekivati?

„Je, spremni smo. Odradili smo zadnji trening, pogledali smo nekoliko videa, spremili smo taktiku. Sve je spremno za sutrašnju utakmicu i nadam se novu pobjedu.“

Zaustaviti Nikolu Bilyka čini se kao ključan zadatak. Postigao je 28 golova u tri utakmice, prosjek mu je veći od devet golova po utakmici.

„On je jako dobar igrač. Odlične igre iz Kiela nastavio je u reprezentaciji. Gledali smo videa, pripremili smo se za njega. Ne smijem sad otkrivati kako, to je tajna, ali mislim da smo spremni zaustaviti ga“, smije se Šipić.

Nakon neuspjeha Francuza večeras smo doživjeti još jedno šokantno ispadanje. Ispali su i svjetski i olimpijski prvaci Danci. Kako ste vi primili tu vijest?

„Pratili smo sve, gledali smo njihove utakmice… Što da vam kažem, i mi smo iznenađeni. Obje momčadi slabo su ušle u turnir, mislili su da će lako proći fazu natjecanja po skupinama. Rekao sam već stotinu puta - danas svi igraju rukomet, nema slabe momčadi. To je lekcija njima, ali isto tako i nama. Svaku utakmicu treba ozbiljno shvatiti. Mi moramo sutra ozbiljno shvatiti Austrijance i nastaviti s pobjedama.“

Za razliku od dosadašnjih utakmica, sutra će biti prva utakmica za hrvatske igrače na ovom turniru u kojoj neće imati unisonu podršku s tribina. Hoće li to biti malo čudno za vas?

„Šteta što nećemo imati istu podršku, ali mislim da će u dvorani biti dosta naših navijača i da će biti glasniji nego njihovi“, zaključio je Šipić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider