Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Olmo zasad ne

Barca naciljala zamjenu za Suareza: Rasni golgeter, a nije preskup. Velika zvijezda stiže tek na ljeto

Barcelona nije imala namjeru kupovati u zimskom prijelaznom roku, no Suarezova ozljeda mogla bi promijeniti mišljenje Katalonaca.

Luis Suarez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U Barceloni dominiraju dvije teme: vjerojatna smjena Ernesta Valverdea i izbor novog trenera te ozljeda Luisa Suareza i potraga za novim napadačem.

Budući da je Urugvajac pretrpio tešku ozljedu koljena i vjerojatno se neće vratiti na travnjak do kraja sezone, u Kataloniji se vode polemike o tome treba li Barcelona dovesti zamjenu ili rješenje problema potražiti u unutrašnjim resursima.

Barcelona nije imala namjeru kupovati u zimskom prijelaznom roku, no Suarezova ozljeda mogla bi promijeniti mišljenje Katalonaca. Ako Barca ove zime i izađe na tržište, neće ići u neku jako veliku kupovinu, rezoniraju vodeći katalonski sportski dnevnici. To će ostaviti za ljetni prijelazni rok, kada će vjerojatno pokušati dovesti Interova napadača Lautara Martineza.

Zimska zamjena za Suareza

Barcelona je imala velike rashode u posljednje vrijeme i sada pokušava smanjiti troškove. Katalonci su se ove zime namjeravali riješiti nekih igrača, no čini se da bi zbog Suarezove ozljede mogli ući u manju investiciju.

Barca će pokušati naći napadača koji nije odveć skup, a ima dobre reference i kadar je barem djelomično zamijeniti Suareza. Naravno da je takve teško pronaći.

gol expired Šefovima Barce prekipjelo, spremaju oštar rez: Tri glavna kandidata – zvijezda, umjetnik i veliko iznenađenje divider

Na listi mogućih pojačanja visoko kotira Cristhian Stuani. 33-godišnji napadač Girone glavna je meta Barce. Stuani je Suarezov sunarodnjak, urugvajski je reprezentativac i već je neko vrijeme na radaru Barcelone, koja je o njemu razmišljala i prošlog ljeta, no nije se odlučila na kupovinu jer je Saurez ostao na Camp Nouu.

Barcelona je tada Stuanija mogla dobiti za 6-7 milijuna eura. U međuvremenu je produljio ugovor i sada mu odštetna klauzula iznosi 25 milijuna eura. Stuani ove sezone ima sjajnu statistiku; postigao je čak 16 golova u Segundi i upisao jednu asistenciju.

Dani Olmo zasad nije u fokusu

Drugi je na listi potencijalnih pojačanja napadač Osasune Chimy Avila. Riječ je o 25-godišnjem Argentincu koji je ove sezone postigao 10 golova i upisao tri asistencije. Cijena mu se kreće oko 25 milijuna eura.

Carlos Vela opet je u razmatranju. Meksikanac je bio blizu Camp Noua prošle zime, no Katalonci su ipak odustali. Vela ima sjajnu statistiku u MLS-u, ostvario je 48 golova i 20 asistencija u 59 utakmica za Los Angeles FC. Problem je što nije klasična devetka. Meksikanac se najbolje snalazi na poziciji povučenog napadača.

gol expired Srbija potresena uoči Hrvatske: ''Cijelu noć izlazio sam po hodnicima ne bih li ih nekako smirio'' divider

Jedna je od opcija i 23-godišnji Brazilac Gabriel Barbosa. On je još uvijek igrač Intera, u Flamengu je bio na posudbi koja mu je istekla krajem godine. Ako Inter bude inzistirao na Arturu Vidalu, Barca bi mogla tražiti u zamjenu "Gabigola".

Mundo Deportivo ističe da Barcelona trenutačno ne razmatra dovođenje ofenzivnog veznjaka Dinama Danija Olma. Iako se ovih dana u pojedinim hrvatskim medijima spekuliralo da je napadač Dinama Bruno Petković također na meti Barcelone, Mundo Deportivo u današnjem tekstu nije spomenuo njegovo ime.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider