Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Užasne vijesti

Navijač Newcastle Uniteda izboden na ulicama Milana: Kako će UEFA reagirati na ovaj slučaj?

58-godišnji navijač Newcastle Uniteda uboden je dva puta u ruku i jednom u leđa od strane navijača Milana.

Navijači Newcastle Uniteda (Foto: Afp)

Kako prenose engleski mediji navijača Newcastle Uniteda koji je stigao u Milan na gostovanje svoje momčadi u Ligi prvaka izboli su talijanski huligani.

Prema njihovim navodima tri puta je uboden mačetom. Jednom u leđa te dva puta u ruku, a hitna pomoć odmah ga je morala prevesti u bolnicu kako bi ga spasili od iskrvarenja.

Youssoufa Moukoko Jedan Hrvat nalazi se među pet najmlađih igrača u povijesti Lige prvaka divider

Izbodeni navijač je hodao s grupom prijatelja i sinom prema hotelu nešto iza ponoći kada ga je napalo osam huligana s mačetama. Navijačev sin udaren je po glavi palicom, dok su ostalim navijačima dresovi isječeni noževima.

“Duboko smo zabrinuti zbog izvješća da je navijač ozbiljno napadnut u Milanu i kontaktiramo lokalne vlasti kako bismo razumjeli okolnosti. Naše su misli s navijačima i njihovom obitelji i nadamo se potpunom i brzom oporavku“, stoji u službenoj izjavi Newcastle Uniteda.

Dok Englezi traže istragu, talijanske vlasti slučaj su proglasile sporadičnim sukobom te tvrde kako nema veze s navijačkim huliganizmom.

Hoće li UEFA imati hrabrosti kazniti Milan?

Slučaj je ovo koji neodoljivo podsjeća na nemile događaje koji su se dogodili u Ateni prije dvoboja AEK-a i Dinama, s bitnom razlikom što u Milanu navijač, pukom srećom, nije izgubio život.

UEFA i dalje nije pokrenula disciplinski postupak, no sigurno će to učiniti. Bit će zanimljivo vidjeti koliko kaznu će odrediti navijačima Milana.

Luka Modrić, Carlo Ancelotti i Dani Ceballos Ancelotti progovorio o odnosu s Modrićem: "To što manje igra može utjecati, ali…" divider

Prazne tribine su nešto što smo do sada viđali vrlo rijetko u najelitnijem europskom natjecanju, dok bi zabrana gostujućih navijača bila nešto primjerenija kazna. Ista kazna određena je Dinamu u svim europskim utakmicama ove sezone.

U svojim posljednjim izjavama predsjednik UEFE Aleksander Čeferin za N1 Sloveniju osvrnuo se na slučaj Boysa u Ateni rekavši da Dinamo kao klub nije kriv za putovanje huligana te da oni to nisu mogli spriječiti. Podsjetimo, prije same utakmice odlazak Dinamovih navijača na gostovanje bio je zabranjen.

No, u Milanu je navijač Newcastlea imao pravo biti, a evidentno je kako je nastradao zbog svojih navijačkih obilježja. Hoće li Milan dobiti drakonsku kaznu ili će se provući s blažom disciplinskom mjerom predstoji nam pričekati.

UEFA i njezin predsjednik najavili su da će se protiv huliganizma boriti u suradnji s vladama europskih država, a na samom početku Lige prvak pokleknuli su u zadatku kojeg su sami sebi zadali.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider