Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez dlake na jeziku

Predsjednik UEFA-e komentirao Boyse koji su putovali u Atenu: "To su kriminalci i idioti"

Aleksander Čeferin dao je intervju za N1 Sloveniju.

Prvi čovjek europskog nogometa Aleksander Čeferin u intervjuu za N1 Sloveniju komentirao je niz aktualnih tema, a osvrnuo se i na kvalifikacije za Ligu prvaka koje je obilježila smrt navijača AEK-a u sukobu s huliganima iz redova Bad Blue Boysa.

Predsjednik UEFA-e prvo se osvrnuo na stegovnu mjeru izrečenu od krovne europske organizacije, koja je zabranila Dinamu navijače na gostovanjima po Europi ove sezone. Grci su tražili izbacivanje, ali to im nije prošlo.

"Tako je odlučila naša Komisija za sigurnost i ja se slažem s tim. Dinamo Zagreb kao klub uopće nije bio uključen u stegovni postupak. Odluku smo donijeli na temelju nalaza sigurnosnih službi", rekao je Čeferin.

Obrazlažući svoj stav, Boyse je nazvao kriminalcima i idiotima.

"U konkretnom slučaju tragičnog događaja, Dinamo kao klub nije ni znao da je ta skupina navijača otputovala u Atenu. To su kriminalci koji su se organizirali, otišli u Atenu dva dana prije utakmice i napravili to što su napravili. Bi li doista bilo ispravno kazniti klub i 99,9 posto nevinih navijača zbog nekoliko idiota koji su sada u zatvoru? Kako je klub mogao znati da su neki huligani i kriminalci u 2 sata ujutro sjeli u unajmljeni kombi i krenuli prema Grčkoj" zapitao se predsjednik UEFA-e.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider