Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prepričao zadnje trenutke

Šokantna ispovijest prijatelja ubijenog navijača AEK-a: "Brate, uboli su me, krvarim"

Michalis Katsouris ubijen je u divljačkom pohodu Bad Blue Boysa i navijača Panathinaikosa.

AEK Atena (Foto: Afp)

Ubojstvo Michalisa Katsourisa potreslo je cijelu grčku i hrvatsku javnost. Nesretni 29-godišnjak preminuo je nakon što je uboden u ruku, prilikom čega mu je iz arterije nastupilo nekontrolirano krvarenje i liječnici ga nisu uspjeli spasiti u obližnjoj bolnici Crvenog križa u Ateni.

Službena je to verzija događaja koji je šokirao sve normalne ljude, a kako se sve odvijalo, odnosno kako su izgledali posljednji trenuci Michalisova života ispričao je njegov prijatelj Christos koji je bio s njim u društvu kad je započeo napad Bad Blue Boysa.

"Trčali smo, htjeli smo pobjeći, ali u jednom trenutku sam čuo Michalisov glas. Govorio mi je 'brate, uboli su me, krvarim'. Uspjeli smo zajedno pretrčati još stotinjak metara i onda smo se sakrili ispred jedne crkve. Cijelo to vrijeme on je žestoko krvario, a s nama je bila i jedna djevojka. U jednom trenutku je Michalis poželio leći, ali mu to nismo dozvolili. Ta djevojka je glumila medicinsku sestru, zbilja je radila sve što je mogla", prepričavao je Christos kojem je u toj borbi s vremenom dojadilo čekati hitnu pomoć.

"Mnogi su je zvali, ali hitna pomoć nije dolazila jer policija nije dozvolila ni hitnoj ni vatrogascima. Ja sam otišao s motociklom potražiti pomoć i naišao sam na jedna privatna ambulantna kola i zamolio čovjeka da dođe do stadiona jer ima puno ozlijeđenih i jer mi prijatelj umire."

O svom ubijenom prijatelju Christos je imao samo riječi hvale:

"On nikad nikog nije povrijedio, a njegova ljubav prema AEK-u je bila ogromna. To se vidjelo u njegovom hodu, u svakom djeliću njegova života. Momčad je s tobom, brate, ne spavamo već dvije noći. Oprosti, brate, nisam uspio, to ti želim poručiti."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider