Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NOVA SEZONA, NOVI KLINCI

Jedan Hrvat nalazi se među pet najmlađih igrača u povijesti Lige prvaka

Ova sezona Lige prvaka mogla bi iznjedriti neke nove klince, budući da je elitno klupsko natjecanje uvijek bilo dobra scena za njihovo predstavljanje.

Youssoufa Moukoko (Foto: Afp)

Nova sezona Lige prvaka donijeti će nova uzbuđenja, nove povijesne trenutke, ali i neke nove igrače koji će se upisati u povijest. Neki svojih klubova, a neki možda i samog natjecanja.

Trofej Lige prvaka Posljednja Liga prvaka u starom formatu: Noviteti u suđenju, evo što je UEFA naredila sucima divider

Ipak, tek jedan od njih u samom startu djeluje kao netko tko će se upisati među najmlađe igrače u povijesti natjecanja. To je Barcelonin Lamine Yamal, koji bi mogao zaigrati danas protiv Royal Antwerpa.

Yamal će ove sezone ući u povijest, no ne kao najmlađi

Dogodi li se to, Yamal će sa 16 godina i 67 dana postati drugi najmlađi nogometaš u povijesti najvećeg klupskog nogometnog natjecanja.

Naravno, to ne znači da neki drugi mladi igrači neće napraviti sjajne stvari, no svi trenutni kandidati su stariji od petorice trenutno najmlađih debitanata. Pa navedimo tko je to.

Dvojac iz Anderlechta, jedan Hrvat...

Najmlađi je Youssoufa Moukoko, koji je u dresu Borrusije Dortmund nastupio sa samo 16 godina i 18 dana. Dogodilo se to u prosincu 2020. godine, kad je zaigrao protiv Zenita.

Time je srušio 26 godina star rekord, koji je držao Celestine Babayaro. Igrač koji se najviše proslavio u dresu Chelseaja zaigrao je za Anderlecht u Ligi prvaka sa samo 16 godina i 86 dana.

Na trećem mjestu nalazi se još jedan nogometaš koji je još uvijek u dresu istog kluba. Danas 20-godišnji Ryan Cherki prvi put je za Lyon u Ligi prvaka zaigrao sa 16 godina i 102 dana. Danas je standardan član prve momčadi.

Na četvrtom mjestu je nama itekako poznat igrač, Alen Halilović. On je u Dinamovom dresu dobio priliku sa 16 godina i 128 dana, no njegova karijera nije išla u očekivanom smjeru.

Marko Pjaca, Buffon i Alen Halilović Povratak otpisanih i buđenje Buffonove Zlatne lopte divider

Peto mjesto zatvara danas igrač Aston Ville, a tada još jedan igrač Anderlechta. Youri Tielemans za belgijskog je velikana zaigrao sa 16 godina i 148 dana.

Dakle, Yamal će se ove sezone sigurno upisati u ovu listu, samo je pitanje hoće li to biti već danas pa će skočiti na drugo mjesto ili će ipak pasti iza Babayara. 

Uvijek je dobro vidjeti nove klince na velikoj sceni.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider