Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zbilja neshvatljivo

Hajduk u bezglavoj jurnjavi izgubio dva boda: "Dvije baš glupo izgubljene utakmice"

Hajduk je u rujnu u obje dosadašnje prvenstvene utakmice doživio poraz golovima u sudačkoj nadoknadi.

Ono što mu se dogodilo prije reprezentativne stanke, Hajduku se ponovilo i nakon pauze. Splićani su, nakon primljenog pogotka od Istre 1961 u 101. minuti utakmice na Poljudu, u Velikoj Gorici kapitulirali pogotkom domaćina za 2:1 u 92. minuti.

To je nešto što je u najmanju ruku neshvatljivo kad pričamo o momčadi koja želi biti prvak i koja je još uvijek vodeća na ljestvici.

"Mijenjali su formacije, pokušavali na sve moguće načine nešto pronaći", započeo je Ivan Ljubić u podcastu Utakmicu po utakmicu.

"Čak je u tom periodu kad je pao gol bilo dobrih stvari, dobrih stvari, jedno prebrojavanje. Bilo je nekog pomaka kad je Benrahou ušao i povezao redove, nakon čega se Hajduk spustio natrag i čekao da završi utakmica. OK, legitimno, nisi bio ni blizu nekog idealnog izdanja, pa ajde, zašto ne probati uzeti ta tri boda iz faze obrane. Primiš gol, Štiglec zabije u malu mrežu, svaka čast. Ali i dalje je 1:1. U prošlom kolu je bilo 0:0. Jedan bod je i dalje više od nula bodova", naglasio je Igor Ćurković i nastavio:

"Mi smo stalno pod nekim pritiskom, juri se glavom bez obzira po tri boda, mi nemamo uopće tu predodžbu da dugoročno moramo gledati da možda za 10 kola taj bod bude bitan. Brate mili, baš glupo izgubljene dvije utakmice u zadnjim minutama.

Ubacio se Mateo Pukšar:

"Plus dva, Hajduk bi bio na 17 bodova, to je četiri boda više od Rijeke i prvi međusobni omjer s njima dobiven na Poljudu."

"Nije nikakva tragedija, ali bezveze se na glupost i na inerciju ostane bez bodova jer se jure sva tri. Lakše bi se ušlo u iduća četiri kola da se sad osvojilo dva boda u ova dva kola", zaključio je Ćurković, a Ljubić za kraj ove teme dodao:

"Svi su ovi iz nišeg ešalona osjetili pobjede protiv velikih i nema više nekakvih kompleksa. S iznimkom Rudeša, nije mi nezamislivo da bilo tko od ovih drugih klubova skine nekog od velikih."

Cijela nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider