Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Da se smrzneš

Juve potukao šokiranu Barcu i dovodi Ronaldu veliko pojačanje: Brutalna plaća i garancija!

Čini se da su Barcelona, PSG i Mahcester United izgubili utrku s Juventsom oko Ajaxova talenta Matthijsa de Ligta…

Galerija Cristiano Ronaldo i Matthijs de Ligt (Foto: AFP) Matthijs de Ligt (Foto: AFP) Matthijs de Ligt (Foto: AFP) +3 Matthijs de Ligt slavi pogodak Tottenhamu (Foto: AFP)

Matthijs de Ligt na korak je od prelaska u Juventus. Štoviše, prema informacija Sky Italia, 19-godišnji stoper Ajaxa dogovorio je osobne uvjete s aktualnim talijanskim prvakom. Transfer još nije službeno potvrđen, ali čini se da su Barcelona, PSG i Manchestser United izgubili utrku s talijanskim velikanom.

Nizozemac će imati godišnju neto plaću od čak 8 milijuna eura plus četiri milijuna bonusa. Dakle, ako bi ispunio sve uvjete, u Juventusu bi mogao zarađivati 12 milijuna eura godišnje. To je za tako mladog stopera jako veliki iznos.

De Ligt blizu Juventusa: Barca šokirana!

Kad se to zna, lako je zaključiti zbog čega su De Ligt i posebice njegov menadžer Mino Raiola odbili ponudu Barcelone. Katalonci su navodno nudili „samo“ šest milijuna godišnje. Navodno su ostali šokirani kada su čuli da Raiola traži dvostruko veću cifru.

Barca je očekivala da će imati prednost u odnosu na ostale konkurente zbog posebnih veza s Ajaxom i činjenice da oba kluba njeguju istu ili sličnu filozofiju nogometa, utemeljenu na postulatima Rinus Michelsa i Johana Cruyffa, pa bi se De Ligt lako uklopio u Barcinu igru.

Gotovo je sa štednjom, Tottenham ide u akciju: Više od 100 milijuna eura pripremili za pojačanja William Saliba (Foto: AFP)

Još jedan adut Barcelone bio je taj što je zimus zakaparila De Ligtova suigrača u Ajaxu i jako dobrog prijatelja Frenkieja de Jonga. Katalonci su se nadali da će De Jong povući za sobom De Ligta, no očito su se malo preračunali.

Iako se u pregovore oko transfera izravno uključio predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu, Katalonci su naposljetku glatko odbijeni.

Katalonci glatko odbijeni

Nakon višemjesečnog navlačenja Barca je izgubila živce i navodno poslala De Ligtu ponudu „uzmi ili ostavi“, a on je bez krzmanja odgovorio negativno. Pretpostavlja se da mu je to sugerirao njegov kontroverzni agent od čijih pregovaračkih vještina zaziru brojni veliki klubova.

Barcelona gubi utrku za stoperom budućnosti: U igru se uključili City, Juve, Bayern i Liverpool? Matthijs de Ligt (Foto: AFP) Matthijs de Ligt (Foto: AFP) Matthijs de Ligt (Foto: AFP) +1 Matthijs de Ligt (Foto: AFP)

Uz financije, ključan je razlog i taj što De Ligt nije mogao dobiti garanciju da će biti prvotimac. Nizozemac je shvatio da ima jaku konkurenciju te da mu ne bi bilo lako izboriti mjesto u udarnoj momčadi pored Gerarda Piquea, Samuela Umtitija, Clementa Lengleta i Jean-Claira Todiba, četvorice stopera na koje Barca računa u ovom trenutku.

Da je De Ligt odlučio doći, pretpostavlja se da bi Barca vjerojatno prodala Umtitija. No to očito nije bio dovoljan mamac za De Ligta.

Plaćeniji od Van Dijka i Sergija Ramosa

Juventus je ponudio puno više; golemi novac i jamstvo da će biti prvotimac. Talijani su pristali čak i na to da mu u ugovor uglave izlaznu klauzulu, što nije običaj torinskog kluba. Klauzula navodno iznosi 150 milijuna eura, dok bi Ajax trebao dobiti odštetu od 70 milijuna.

Evo što sve Real i Barca nude za Neymara: Rakitić uključen u "svemirsku" jednadžbu! Ivan Rakitić i Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) Neymar se ozlijedio (Foto: AFP) +4 Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP)

Dakle, Virgil van Dijk ostat će rekorder kada su u pitaju stoperske pozicije. Liverpool je za njega isplatio Southamptonu 84,5 milijuna eura. Međutim, puno iskusniji Van Dijk (27), kojeg mnogi smatraju trenutačno najboljim stoperom na svijetu, ima značajno manju plaću od De Ligta, zarađuje "tek" 7,2 milijuna eura godišnje.

Doduše, spekulira se da će mu Liverpool ponuditi novog ugovor i povišicu. Za usporedbu, Sergio Ramos, koji je dugo godina važio kao najbolji stoper svijeta, u Realu ima između 10 i 11 milijuna eura. De Ligt će postaviti nove standarde.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider