Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dugo su morali štedjeti

Gotovo je sa štednjom, Tottenham ide u akciju: Više od 100 milijuna eura pripremili za pojačanja

Spursi će ovog ljeta sigurno biti aktivni na nogometnoj tržnici.

Galerija William Saliba (Foto: AFP)

Za razliku od protekla dva prijelaznog roka, kada nisu platili odštetu ni za jednog igrača, Tottenham će ovog ljeta sigurno biti aktivan na nogometnoj tržnici.

Na inertnost Spursa prošlog ljeta i ove zime utjecala je gradnja novog, spektakularnog stadiona, čiji su troškovi probili sve moguće prognoze i u konačnici premašili iznos od milijardu funti.

Nitko se tome nije nadao, a najmanje poslovično škrti predsjednik kluba Daniel Levy koji je uslijed nagomilanih troškova zatvorio "pipu" i treneru Mauriciju Pochettinu jasno rekao kako nema novca za plaćanje odšteta za dovođenje novih igrača. Unatoč tome, Pochettino je napravio podvig i doveo Spurse do povijesnog finala Lige prvaka.

U međuvremenu, Tottenham se u travnju vratio s Wembleyja na svoj novi stadion pa sad, prilično je izvjesno, slijedi prekid štednje.

Pišu o tome i engleski i francuski mediji koji izvještavaju o tome kako su Spursi bacili oko na trojicu mladih igrača.

Neobičan potez Lyona

Jedan od njih je poznat široj javnosti, to je Tanguy Ndombele, 22-godišnji veznjak kojemu je njegov klub Lyon dozvolio nešto što se baš i ne događa često. Naime, francuski prvoligaš dopustio je Ndombeleu da ode u London i odradi nekoliko testova i treninga u Tottenhamu, premda nije imao nikakvu obvezu ni dužnost to učiniti.

Iznos kojeg su Englezi spremni iskrcati za igrača koji već ima četiri nastupa za reprezentaciju svjetskog prvaka Francuske, kreće se oko 60 milijuna funti, što je otprilike 67 milijuna eura.

Preostala dvojica tek se probijaju na veliku scenu. Jack Clarke je krilo iz Leedsa, mladić koji ima samo 18 godina, a pozornost je na sebe skrenuo protekle sezone u Championshipu. U Tottenhamu smatraju da će 10-ak milijuna funti biti dovoljni da privole talentiranog Engleza u svoje redove.

William Saliba je stoper, 2001. godište, još mlađi od Clarka. On igra u Saint-Etienneu, a zapeo je za oko i Arsenalu čiju su ponudu od 27 milijuna funti Francuzi odbili jer traže više.

Ne zna se koliko će Tottenham ponuditi, jasno je da će to morati biti još i više te da će se na kraju cifra koju će platiti za dovođenje spomenutog trojca biti veća od 100 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider