Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
braniči ruše nove rekorde

De Ligt odlazi u Italiju i postaje drugi najplaćeniji igrač Serie A, City daje 120 milijuna za stopera?!

Ako je za vjerovati nizozemskim i talijanskim medijima, u nadolazećim tjednima mogla bi se realizirati dva velika transfera.

Matthijs de Ligt (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pouzdana nizozemska novina De Telegraf prenosi kako je svjetske senzacija, 19-godišnji stoper Matthijs de Ligt, blizu potpisa za talijanski Juventus.

"De Ligt je na pragu potpisa za Juventus u transferu vrijednom 70 milijuna eura, pri čemu će on zarađivati 20-ak milijuna po sezoni", prenosi De Telegraf.

Nizozemac je navodno srezao svoj izbor na PSG i Juventus, a za talijanskog velikana će se odlučiti zbog bolje konkurencije u Serie A u usporedbi s francuskom Ligue 1, gdje PSG već nekoliko sezona slavi naslov prvaka s velikom prednošću.

Vjeru da će De Ligt potpisati ugovor s Juventusom pokazao je i ugledni talijanski novinar Gianluca Di Marzio, koji je otkrio da je Juventus odustao od Kalidoua Koulibalyja i svim silama krenuo po stopera Ajaxa.

Kada bi potpisao ugovor vrijedan 20 milijuna eura po sezoni De Ligt bi postao drugi najplaćeniji igrač Serie A! Jedini koji bi ostao plaćeniji bio bi Cristiano Ronaldo, koji po sezoni inkasira 30 milijuna eura.

Kada smo već spomenuli Koulibalyja, za njega je opasno zagrizao Manchester City, odnosno Pep Guardiola. Talijanski Tuttosport prenosi da City razmišlja o aktiviranju otkupne klauzule koju ima stoper Napolija, a koja iznosi nevjerojatnih 120 milijuna eura.

Senegalski stoper jedan je od natraženijih igrača u ovoljetnom prijelaznom roku, a osim Cityja za njega su zainteresirani Manchester United, Arsenal, Liverpool, te donedavno Juventus.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider