Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kreće "rat" za nizozemca

Barcelona gubi utrku za stoperom budućnosti: U igru se uključili City, Juve, Bayern i Liverpool?

Nizozemski stoper Matthijs de Ligt premišlja se oko odlaska u Barcelonu.

Galerija Matthijs de Ligt (Foto: AFP) Matthijs de Ligt (Foto: AFP) Matthijs de Ligt (Foto: AFP) +1 Matthijs de Ligt (Foto: AFP)

Činilo se da je katalonski nogometni div Barcelona zakaparila dvojicu Ajaxovih klinaca za nadolazeće ljeto, no čini se da je ipak, barem za sada, odradila tek polovicu posla. Frenkie De Jong dolazi u Barcelonu po otvaranju ljetnog prijelaznog roka, dok je transfer Matthijsa de Ligta pod velikim znakom pitanja.

Prije mjesec dana De Ligt je bio na pragu katalonskog diva, a sada je sve samo ne tamo. Tako prenosi katalonski dnevnik Mundo Deportivo, koji navodi da se 19-godišnji nizozemski stoper premišlja oko odlaska u Barcelonu. Razlog je vrlo jasan, a to je upitna startna pozicija u redovima prvaka Španjolske.

Kada bi De Ligt stigao u Barcelonu, tamo bi ga čekala čak trojica odličnih stopera, koji isto tako neće olako pustiti svoje mjesto u početnoj postavi. Tu je praktički nedodirljivi Gerard Pique, zatim Samuel Umtiti, stoper aktualnog svjetskog prvaka Francuske, te sve bolji i bolji Clement Lenglet, koji se jako svidio navijačima Barcelone u završnici sezone.

De Ligt večeras igra posljednju utakmicu u dresu Ajaxa, a potom će sa svojim ljudima koji mu vode karijeru izabrati između nekoliko vrhunskih europskih klubova. Navodno su se u utrku za njegovim uslugama uključili Bayern Munchen, PSG, Juventus i Manchester City. Negdje se može naići i na informaciju da će Liverpool krenuti po De Ligta, kako bi ga spario sa sunarodnjakom Virgilom van Dijkom u zadnjem redu obrane.

Recimo i da u prilog Barceloni ide činjeinca da je De Ligt dobar prijatelj s De Jongom, koji je već potpisao predugovor s Barcelonom, ali i da mu je velika želja zaigrati s Leom Messijem, a to će moći samo u katalonskom klubu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider