Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare
Nogomet
Velika trampa

Evo što sve Real i Barca nude za Neymara: Rakitić uključen u "svemirsku" jednadžbu!

Real Madrid i Barcelona opet love Neymara, koji je, čini se, na izlaznim vratima PSG-a...

Galerija Ivan Rakitić i Neymar (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) Neymar se ozlijedio (Foto: AFP) +4 Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP)

Nakon što je predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi prije nekoliko dana između redova nagovijestio da je spreman prodati Neymara, nastala je prava ludnica.

Španjolski mediji „bombardiraju“ s vijestima o mogućem povratku Brazilca u Barcelonu ili prelasku u Real. Navodno su se Real i Barcelona ozbiljno uključili u utrku.

Iako se spekulira kako je Neymar izrazio želju za povratkom u Barcelonu, koju još uvijek smatra svojim domom, Mundo Deportivo tvrdi da Real neće odustati.

Katalonski dnevnik piše da ima informaciju kako je Florentino Perez ponudio PSG-u pod račun 130 milijuna eura u kešu te Garetha Balea ili Jamesa Rodrigueza.

Real i Barca love Neymara

U isto vrijeme Marca ističe kako je Realova glavna meta i dalje Paul Pogba. Zinedine Zidane želi Pogbu po svaku cijenu. Pogba je već objavio da napušta Old Trafford, no Manchester United šalje signale da nema toga novca za koji bi prodali francuskog veznjaka.

Spekulira se da američki vlasnici žele ostaviti dojam tvrdih pregovarača. Pogbin menadžer Mino Raiola pokušava ih smekšati. Teško je povjerovati da će Real dovesti i Pogbu i Neymara, no kada je u pitanju Kraljevski klub, ništa nije nemoguće.

PSG prodaje Neymara, predsjednik poslao jasnu i žestoku poruku: "Vrata su otvorena" Neymar (Foto: AFP) Nasser Al-Khelaifi (Foto: AFP) Nasser Al-Khelaifi i Neymar (Foto: AFP) +2 Neymar (Foto: AFP)

Zidane želi Pogbu, a Perez Neymara. Predsjednik Reala nije prežalio Brazilca, kojeg mu je pred nosom otela Barcelona odnosno njezin predsjednik Sandro Rosell dok je Neymar još bio u Santosu.

Ključan razlog zbog čega Perez tako žarko želi Neymara jest – marketing. Neymara se smatra najvećom nogometnom zvijezdom uz Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Njihovi dresovi najbolje se prodaju, oni imaju najveći udjel u nogometnom marketinškom kolaču, a nijedan od njih trojice trenutačno ne igra u Realu. Dugo se nije dogodilo da barem jedna od tri najveće zvijezde ne stoluje na Bernabeuu.

Marketinški kotač mora se okretati

To je porazna činjenica za Pereza i očito mu jako smeta. Poznato je njegovo mišljenje da u Realu naprosto moraju igrati najveće zvijezde. Nije to ništa novo. Real na taj način desetljećima brižno njeguje imidž najvećeg kluba svijeta i ljubomorno ga čuva.

Najveći trofeji i najbolji igrači uzajamno se prožimaju. To je Realov recept koji je utemeljio veliki, najveći Santiago Bernabeu. Perez je ne jednom upozorio da se marketinški kotač mora okretati ako želite ostati na samom vrhu.

Madrid na nogama, Perez u akciji: Real sprema "bombu nad bombama" Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP) Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP) Mbappe i Messi (Foto: AFP) +4 Kylian Mbappe (Foto: AFP)

Kad se sve to zna, uopće ne izgleda pretjeranim da Perez doista želi dovesti Neymara, iako navijačka vojska Reala nije baš zaljubljena u Brazilca, najblaže rečeno. Perez dobro zna da kvalitetna medijska kampanja može amortizirati svaki animozitet i udobrovoljiti navijače.

Marca piše da je Perez ponudio Neymaru 30 milijuna eura neto godišnje plaće. To je šest milijuna manje nego što ima u PSG-u, ali i osjetno više nego što mu Barcelona može ponuditi u ovom trenutku.

Neymar će u svakom slučaju morati žrtvovati lijep iznos, jer ni Real ni Barca ne mogu mu i ne žele platiti koliko zarađuje u PSG-u, no nije nebitno od koliko milijuna se mora oprostiti.

Svlačionia Barce ne želi Griezmanna

Problematični Brazilac i njegova svita pokazali su kako nisu imuni na zelene papiriće. Taj segment priče iznimno je važan. Osim toga, pitanje je hoće li Neymar išta izgubiti jer će prijelazom u Real preko marketinga vjerojatno sve nadoknaditi. Nije isto igrati u Realu ili PSG-u. Unatoč PSG-ovim petrodolarima, Bernabeu je još uvijek puno blještavija pozornica.

U isto vrijeme u Barceloni nisu posve sigurni žele li uopće Brazilca. Zapravo, svlačionica ga želi, no predsjednik Josep Maria Bartomeu navodno nije previše oduševljen. On bi izgleda radije Antoinea Griezmenna, ali njega opet ne želi svlačionica. Budući da je riskantno uložiti u igrača kojeg ne žele glavne zvijezde, Bartomeu će se možda ipak odlučiti za Neymara.

Nove poruke i teške optužbe na račun Neymara: ''Bio je drogiran kad me silovao'' Najila Mendes de Souza (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) Najila Mendes de Souza (Foto: AFP) +2 Neymar snimka iz sobe (Screenshot)

Problem je što Barca nema dovoljno keša za sve želje. Marca piše da predsjednik Barca ima spremnu kombinaciju. Puno toga će ovisiti o tome hoće li Barcelona dovesti Matthijsa de Ligta, koji je prva meta Katalonaca. Ako Nizozemac dođe, a to je sve manje vjerojatno, Barca neće imati dovoljno keša za Neymara.

Rakitić u "svemirskoj" jednadžbi

Stoga će u jednadžbu morati ubaciti dvojicu igrača. Spominju se četiri imena: Philippe Coutinho, Ousmane Dembele, Ivan Rakitić i Samuel Umtiti. Ako bi Barca ponudila 100 milijuna u kešu, morala bi dodati još dvojicu od spomenute četvorice, s time da su Coutinho i Dembele razdvojeni u toj kombinaciji.

Navodno je Bartomeu najmanje voljan prodati Dembelea, pa su Coutinho, Rakitić i Umtiti najveći favoriti da se nađu na transfer listi. Prošlog ljeta PSG je ozbiljno želio dovesti hrvatskog veznjaka. Parižani su poslali lukrativnu ponudu, no Barca je rekla ne.

U međuvremenu situacija se ponešto promijenila, Rakitiću je naglo pala vrijednost na Transfermarktu, no logično je zaključiti da je PSG i dalje zainteresiran. Teško da su Parižani u manje od godinu dana stubokom promijenili mišljenje o Rakitiću. No ovaj put vjerojatno nude dosta manje.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider