Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trio fantastikus

Madrid na nogama, Perez u akciji: Real sprema "bombu nad bombama"

Čini se da se ponovno otvorila mogućnost da Real dovede Kyliana Mbappea i(li) Neymara….

Galerija Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP) Kylian Mbappe i Neymar (Foto: AFP) Mbappe i Messi (Foto: AFP) +4 Kylian Mbappe (Foto: AFP)

Nešto je trulo u Parizu, Real ima veliku šansu, vrište madridski mediji nakon posljednjih zbivanja na Parku prinčeva. Na svim su naslovnicama Kylian Mbappe i Neymar, perjanice PSG-a.

Sad ili nikad, Florentino Perez ima šansu okupiti nove Galacticose, grmi Marca, na čijoj tiskanoj naslovnici stoji: „Trener PSG-a otvorio vrata.“

To je aluzija na komentar Thomasa Tuchela na press-konferenciji pariškog kluba.

„Kao trener, želim da obojica ostanu, ali to je nogomet, nismo naivni“, rekao je njemački trener, koji se osvrnuo na nedavnu simptomatičnu Mbappeovu izjavu o mogućem odlasku, a kojom je zakotrljana ogromna lavina.

Potres u PSG-u

Ono što se donedavno činilo jako teško ostvarivim trenutačno izgleda sasvim moguće. Čini se da nije nemoguće da Mbappe ili Neymar, a možda i obojica napuste PSG već ovog ljeta. Čini se da se opet otvorila ta mogućnost.

Hrvat pokazao zube: Rakitić skinuo rukavice i poslao poruku koja će zatresti Barcu Momčad Barcelone (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić i Mo Salah (Foto: AFP) +5 Ivan Rakitić i Lionel Messi (Foto: AFP)

Situacija na Parku prinčeva zaoštrava se iz dana u dan. PSG prolazi kroz tešku fazu, u pariškom kluba vlada velika nesigurnost, nitko ne zna što će se dogoditi.

Prilično je jasno da Mbappe nije slučajno izišao u javnost s izjavom koja je zatresla Europu, posebice Pariz i Madrid.

Šokantni poraz PSG-a u Ligi prvaka od Manchester Uniteda bio je okidač pariških problema. To je bila kap na već dobrano ispunjenu čašu žuči katarskih šeika. PSG je još jednom ispao u ranoj fazi Lige prvaka, u kojoj nikako da naprave iskorak, iako su uložili stotine milijuna eura.

Glavni šef u Parizu

Vlasnici kluba bili su vidno razočarani, počele su se čak širiti priče da im je dosta svega i da namjeravaju dignuti ruke od PSG-a.
Vjerojatno su te glasine pretjerane, ali ostaje činjenica da se nešto događa, očito je da se šire pukotine na zidovima Parka prinčeva.

Realov gazda ima novi plan, kvari najveći posao Barce velikom razmjenom s PSG-om Nasser Al-Khelaifi i Florentino Perez (Foto: AFP) Neymar (Foto: AFP) Nasser Al-Khelaifi i Neymar (Foto: AFP) +1 Antoine Griezmann (Foto: AFP)

Prije nekoliko dana Pariz je posjetio glavni katarski šef, emir Tamim bin Hamad Al-Thani. Obavio je poduži razgovor s formalno čelnim čovjekom kluba, Nasserom Al Khelaifijem.

Razgovarali su o više tema, a navodno je glavna bila problematična situacija s Mbappeom i Neymarom. Ne zna se što je zaključak razgovara.

Nova afera

U istoj vrijeme buknula je nova afera, procurilo je da je Al Khelaifi pod istragom zbog navodne korupcije. Osumnjičen je da je podmićivanjem pokušao dovesti Svjetsko atletsko prvenstvo u Katar, koje je na kraju dobio London.

Vatru na ulje bacio je Neymar, koji se nije pojavio na posljednjem treningu PSG-a. Time je dodatno zaoštrio situaciju i potaknuo nove spekulacije.

L'Equipe otkrio: Real spremio bogatstvo za udar na konkurenciju, ali klubovi imaju čime uzvratiti \'\'Casino Royal\'\' u Madridu (L\'Equipe) Kylian Mbappe (Foto: AFP) Kylian Mbappe (Foto: AFP) +2 Ivan Rakitić i Paul Pogba (Foto: AFP)

Loše vijesti za navijače PSG-a melem su za gladne oči Madriđana. U Madridu se nadaju da neće sve ostati na čeznutljivim pogledima, nego i da će Real kusati ukusno pariško varivo.

Madridisti snivaju otvorenih očiju, novi Galagticosi čine se realnom mogućnošću. Neki španjolski mediji guraju priču kako Perez priprema dvostruko slavlje, da namjerava dovesti Neymara i Mbappea u paketu. Navodno je spreman zagrabiti u blagajnu koliko god je potrebno.

Trio fantastikus

Ako netko ima iskustva u takvim igrama, onda je to sasvim sigurno Perez. On je tvorac dviju galaktičkih Realovih momčadi u posljednjih dvadesetak godina.

Je li moguće da sljedeće sezone na Santiago Bernabeuu stoluje "trio fantastikus" – Eden Hazard, Neymar i Mbappe? Perez navodno sprema upravo takav rasplet priče, iako je realnije da osvanu samo dvojica. Zvuči kao fantazmagorija, no čini se da se ne radi samo o maštovitim snovima.

Krah PSG-a doveo do bolesne ponude Reala: 350 milijuna eura za Neymara! Neymar, Cavani i Mbappe (Foto: AFP) Neymar plače na proslavi rođendana (Screenshot) Neymar (Foto: AFP)

Svima je jasno da Real treba najveće zvijezde kako bi ispunio prazninu odlaskom Cristiana Ronalda te kako bi u kratkom vremenu opet sastavio momčad za napad na Barcelonu i Lionela Messija u domaćem prvenstvu te na Ligu prvaka.

Navijači Reala radije bi Mbappea

Od trenutačno četiri najveće zvijezde svjetskog nogometa – Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar i Mbappe – nijedna nije na Bernabeuu. To je podatak s kojim se Perez teško miri. Realov dres oduvijek su nosili najbolji svjetski igrači i najveće zvijezde.

Real si ne može dopustiti da marketinški kotač stane ili čak uspori, on mora raditi punom parom, a za to su potrebna najveća imena. Situacija u Parizu čini se izglednom za Real.

Perez će vjerojatno sve učiniti da iskoristi priliku. Mbappe i(li) Neymar. Ako pitate navijače Reala, oni bi radije Mbappea, ako ne mogu obojica. U anketi Asa Mbappe je dobio više od 90 posto glasova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider