Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perezov masterplan

Krah PSG-a doveo do bolesne ponude Reala: 350 milijuna eura za Neymara!

Parižani se tek trebaju suočiti s pravim posljedicama ispadanja iz Lige prvaka.

Galerija Neymar, Cavani i Mbappe (Foto: AFP) Neymar plače na proslavi rođendana (Screenshot) Neymar (Foto: AFP)

PSG ni ove sezone nije uspio. Liga prvaka ostaje nedosanjani san za katarske vlasnike nakon što je u ludom raspletu Manchester United šokirao sve na Parku prinčeva.

Parižani su u toj utakmici bili lišeni usluga svoje najveće zvijezde Neymara koji je s tribina u nevjerici promatrao ispadanje PSG-a, sasuvši drvlje i kamenje po sucima i VAR tehnologiji.

Neymarov oporavak potrajat će još neko vrijeme, ali u finišu sezone bi se ipak trebao vratiti.

PSG doživio debakl

No, veliko je pitanje koliko će on još dugo ostati u PSG-u. U Pariz je stigao u najvećem transferu u povijesti nogometa, za astronomsku plaću i status u sklopu kojeg je apsolutno sve (bilo) podređeno njemu.

Ipak, kako kaže stara narodna: "Imao je sve, a nije imao ništa."

Uživao je u visokoj plaći, bonusima i raznim drugim povlasticama, ali nije mogao biti u potpunosti zadovoljan, jer PSG kao daleko najdominantniji klub u Francuskoj glavni je fokus imao u Ligi prvaka, a tu su i lani i ove godine ispali u osmini finala. Za klub koji je uložio stotine milijuna eura u pojačanja to je debakl i jasno je da je atmosfera dobrano narušena, do te mjere da su brojni igrači na izlaznim vratima. Glavni od njih - Neymar.

Katalonski Sport ovog petka predstavio je svoju ekskluzivu kako Real Madrid priprema ponudu od 350 milijuna eura za Neymara.

Perez ne odustaje

Predsjednik Reala Florentino Perez i dalje se nije pomirio s činjenicom da mu je Neymara u ljeto 2013. godine Barcelona "otela" u situaciji nakon što je već potpisao predugovor s Kraljevskim klubom. I dok je Brazilac sjajno igrao u Barci, iz Madrida su stizali signali kako bi ga Perez pošto-poto htio preoteti, ako nikako drukčije onda zaobilaznim putem preko nekog drugog kluba u koji će se Neymar privremeno skloniti.

PSG je za takvo što idealno poslužio Perezu koji je sad spreman iskrcati nevjerojatnih 350 milijuna eura odštete PSG-u te uz to Neymaru dati godišnju plaću od 45 milijuna eura.

Odlaskom Cristiana Ronalda Real je, to je sad očito, izgubio mnogo, puno više nego što je mogao i zamisliti. Nedostaju im golovi i ubojitost Portugalca, a to Perez želi nadomjestiti dolaskom Neymara. Osim doprinosa na travnjaku, nesumnjivo je kako bi njegov eventualni dolazak na Santiago Bernabeu donio marketinški boom i dodatnu dozu glamura. A to je nešto što je Realu također jako bitno...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider