Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bomba od transfera

Real ušao u "rat" za De Ligta: Odbio je Barcu, u igri četiri kluba

Mladić koji još nije proslavio 20. rođendan protekle je sezone oduševio nogometni svijet i ovog ljeta doslovno može birati klub u koji će otići. U Ajaxu gotovo sigurno neće ostati...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Matthijs de Ligt i dalje je igrač Ajaxa, ali neće to još dugo biti.

Gotovo je sigurno kako će u ljetnom prijelaznom roku ovaj fantastični stoper, koji još nema ni 20 godina, napustiti nizozemskog velikana i otići u neku jaču ligu, u jedan od najbogatijih europskih klubova.

De Ligt je čudo od igrača, već sad spada među najbolje centralne braniče na svijetu. Čitanje igre mu je sjajno, ima fizičku snagu, agresiju, odličan je u skoku (zabio je čak sedam golova za Ajax protekle sezone).

Njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 75 milijuna eura, ali s obzirom na platežnu moć klubova koji ga žele dovesti u svoje redove, lako moguće da Ajax uspije izvući i znatno više od te cifre.

Barca otpala, Real se uključio u utrku

Svojevrsni pole-position za dovođenje De Ligta cijelo je vrijeme držala Barcelona, međutim čini se kako se dogodio preokret.

Radio Monte Carlo javlja kako je igraču i njegovom menadžeru prekipjelo zbog oklijevanja Barce da pošalje ponudu Ajaxu te su se okrenuli drugim opcijama.

A te druge opcije su Juventus, PSG, Bayern i, prema najnovijim informacijama, Real Madrid.

Na Santiago Bernabeuu ne štede ovog ljeta, preko 300 milijuna eura su već iskrcali za pet pojačanja, a dovođenje De Ligta bi bio šlag na tortu velike rekonstrukcije prve momčadi koju obavlja Zinedine Zidane.

Kupnja De Ligta bi, osim ulaganja u budućnost, bila i Realov udarac najvećem rivalu Barci koja bi neodlučnost mogla skupo platiti, ostajanjem bez igrača koji je trebao biti vođa njihove obrane u idućih 10-ak godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider