Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Intrigantna solucija

Kovačić u pregovorima s bogatim proscem: Veliki klub mogao bi ići na hrvatski pogon

Mateo Kovačić traži izlaz iz zamršene situacije u kojoj se trenutačno nalazi...

Galerija Zinedine Zidane i Mateo Kovačić (Foto: AFP) Mateo Kovačić (Foto: AFP) Mateo Kovačić (Foto: AFP) +4 Mateo Kovačić (Foto: AFP)

Hrvatski veznjak Mateo Kovačić (24) mogao bi naljeto prijeći u ruski Zenit, doznaje engleski Daily Mail, a prenosi španjolski mediji. Navodno su Kovačićevi zastupnici daleko odmakli u pregovorima s klubom iz Sankt Peterburga.

Kovačić je još uvijek igrač Real Madrida, a trenutačno je na posudbi u Chelseaju. Svjestan da u Realu neće imati minutažu kakvu bi želio, Kovačić je prošlog ljeta odlučio otići na posudbu u londonski klub, ali bez mogućnosti otkupa ugovora na kraju sezone.

Zenit želi Kovačića

Hrvatski veznjak navodno se ne želi vratiti u Real, a čini se da ni Real ne pokazuje preveliki interes da ga zadrži. Madriđani pripremaju totalni remont dobrano izraubane momčadi, a Kovačić je u gotovo svim medijskim spekulacijama označen kao igrač kojeg bi Real rado prodao.

Pada odluka o sudbini Matea Kovačića, ugrožen i Hazardov transfer u Real Mateo Kovačić (Foto: AFP) Mateo Kovačić (Foto: AFP) Mateo Kovačić (Foto: AFP) +2 Mateo Kovačić (Foto: AFP)

U isto vrijeme, Kovačić vjerojatno neće moći ostati u Chelseaju, iako je menadžer Maruzio Sarri izjavio da bi volio da ostane. Razlog je taj što je londonski klub dobio zabranu registracije novih igrača u sljedeća dva prijelazna roka.

Chelsea se u međuvremenu žalio na odluku FIFA-e, čija Žalbena komisija trenutačno razmatra slučaj i u sljedećih nekoliko dana trebala bi donijeti konačni pravorijek. Ako FIFA ne prihvati zahtjev Chelseaja o prolongiranju kazne, Kovačić neće moći ostati u Chelseaju.

Nastup u Ligi prvaka

To je i razlog zašto njegovi zastupnici punom parom traže novi klub i pregovaraju s potencijalnim kupcima. Zenit se čini kako sasvim dobra solucija. Trenutačno je prvoplasirana momčad ruske lige i najveći je favorit za osvajanje naslova prvaka Rusije.

Sedam kola prije kraja prvenstva ima šest bodova više od prvih pratitelja Lokomotiva i Krasnodara. Kako dvije prvoplasirane momčadi ruske lige idu izravno u Ligu prvaka, prilično je izvjesno da će Zenit igrati u najelitnijem klupskom natjecanju.

Uz to što je Zenit financijski iznimno moćan i može Kovačiću ponuditi plaću na razini one koju ima u Realu, činjenica da će najvjerojatnije igrati u Ligi prvaka zacijelo je glavni poticaj za hrvatskog veznjaka da razmišlja o transferu u taj veliki ruski klub.

Zenit na hrvatski pogon

Od ranije je poznato da je Zenit zainteresiran i za kupovinu još jednog hrvatskog reprezentativca. Riječ je o Nikoli Vlašiću koji trenutačno pruža vrlo zapažene partije u moskovskom CSKA-u, gdje je stigao na posudbu iz Evertona.

Zenit se očito želi dobro pojačati za nastup u Ligi prvaka, a kako stvari stoje, nije nemoguće da sljedeće sezone leti na hrvatski pogon.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider