Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
igrači postaju londonski "zatvorenici"

Chelsea donio veliku odluku: Kovačić se vraća u Real, Hazard odlazi besplatno?

Branič londonskog Chelseaja otkrio je novinarima da klub ne namjerava prodavati igrače u iduća dva prijelazna roka, kako bi lakše izgurao FIFA-inu kaznu.

Mateo Kovačić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prije mjesec dana Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je izrekla jednogodišnju zabranu trgovanja igračima za londonski Chelsea, koja se odnosi na sljedeća dva prijelazna roka. To je loša vijest i za igrače koji su namjeravali otići sa Stamford Bridgea, jer im je u klubu rečeno da to neće biti moguće. Vijest je otkrio je 22-godišnji danski branič Andreas Christensen.

Chelsea je uz jednogodišnju zabranu trgovanja kažnjen i novčano sa 600.000 švicarskih franaka, zbog nedopuštenog kontakta i angažiranja stranih igrača mlađih od 18 godina. Klub je već podnio žalbu, ali ne bude li ona pozitivno riješena po Chelsea, nitko iz sadašnjeg igračkog kadra neće moći napustiti klub, jer FIFA nije pristala na "zamrzavanje" kazne dok žalbeni postupak ne bude okončan.

Nekolicini igrača u ljeto ove godine završava ugovorna obveza. U toj skupini su kapetan Gary Cahill, francuski napadač Olivier Giroud i argentinski veteran među vratnicama Willy Caballero. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić i argentinski napadač Gonzalo Higuain morat će se vratiti s posudbe u Real Madrid, odnosno Juventus.

Na ljeto 2020. godine ugovorne obveze prestaju za Edena Hazarda, brazilskog veznjaka Williana, mladog krilnog napadača Calluma Hudson-Odoija i španjolskog reprezentativca Pedra Rodrigueza. Ne bude li promjene što se tiče kazne, svi bi oni mogli nakon 30. lipnja 2020. godine napustiti Stamford Bridge, a da Chelsea ostane bez odštete.

U cijeloj priči najgore su prošli igrači poput 22-godišnjeg Danca Christensena, koji ne dobivaju previše prilika, a za koje postoji interes drugih klubova. No, u slučaju danskog braniča, ni Barcelona, ni munchenski Bayern neće dobiti priliku angažirati Christensena sve dok Chelsea ne odradi kaznu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider